Maaeluminister arutab Põlvamaa põllumeestega tänavusi põllumajandustoetusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tamm
Tarmo Tamm Foto: Liis Treimann

Maaeluminister Tarmo Tamm on reedel visiidil Põlvamaal, kus ta arutab põllumajandusettevõtteid külastades põllumeeste esindajatega olukorda põllumajandussektoris ja 2017. aastal põllumeestele makstavad toetusi.

«Nii piima- kui sealihasektoris on kohanemise märke ja kokkuostuhinnad on hakanud tõusma,» ütles Tamm pressiesindaja teatel. «Et aidata põllumajandustootjatel võimalikult kiiresti kriisist väljuda, makstakse raskustes piima- ja sealihatootjatele 16,2 miljonit erakorralist toetust ja samuti on kavas taastada üleminekutoetused.»

Tamm lisas, et kriisiabi tuleb kasutada turuolukorraga kohanemiseks - keskenduda suurema lisandväärtusega toodete arendamisele ja uute turustamisvõimaluste leidmisele. «Oluline on seejuures, et põllumehed kasutaksid oma konkurentsipositsiooni parandamiseks ja turujõu suurendamiseks ka teisi Euroopa Liidu ja riigi poolt pakutavaid toetusmeetmeid,» sõnas ta.

Eesti maaelu arengukava 2014-2020 vahenditest toetatakse kuni 15 miljoni euroga Eestisse põllumajandustootjate ühistulise piimatööstuse loomist. Meetme «Põllumajandustoodete töötlemise ja turustamise investeeringutoetus suurprojektidele»  taotlusvoor avatakse 2017. aasta veebruari keskpaigas. Uutele turgudele minemiseks on võimalik kuni 20. aprillini taotleda toetust Euroopa Komisjoni teavitus- ja müügiedendusmeetmest.

Erakorralise kohandamistoetuse saamiseks on võimalik esitada PRIA-le taotlusi kuni 8. veebruarini. Alates 2017. aastast taastatakse ka üleminekutoetused, mida on käesoleval aastal kavas maksta kokku 19,9 miljonit euro ulatuses.

Minister kohtub Põlvamaa Põllumeeste Liidu esindajatega Himmaste külakeskuses. Lisaks külastab minister Moostes asuvat Üvasi talu ning Tartumaal Kambjas asuvat Andre juustufarmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles