Tegelik põhjus, miks uue suhtega kaasneb tihti ka kaalukaotus

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lev Dolgachov / PantherMedia / Scanpix

Uus suhe võib kaasa tuua ka kaalu tõusu, kui sa võtad omaks kaaslase tervisele kahjulikud harjumused. Kuid mõned naised ütlevad, et uus suhe tähendab nende jaoks alati väikest kaalulangust. 

Need naised, kes võtavad uue suhte esimestel päevadel või nädalatel kaalust alla, tunnistavad, et asi võib olla seksis. «Kilod lihtsalt kaovad,» rõõmustavad naised. Siiski on juba ammu tõestatud, et seks ei põleta tegelikult nii palju kaloreid. Keskmiselt kulutab iga naine seksi ajal ühes minutis 3,1 kalorit, vahendab Cosmopolitan.

Samas uue uuringu järgi on kaalukaotuse põhjuseks hoopis midagi muud. See on seotud inimese tujuga. Nimelt, olles just astunud uude suhtesse, tunneme ennast palju õnnelikumana ja see tähendab, et meie keha hakkab tootma rohkem serotoniini. See on niinimetatud õnnehormoon, mida seostatakse nüüd kaalukaotusega. Kui serotoniini tase tõuseb, siis saadab aju välja signaali, et muuta rasv energiaks, väidab uus uuring, mis avaldati Nature Communicationsis.  

Loomulikult mõjutavad kaalukaotust lisaks suhetele ja tujule veel mitu asja, näiteks ainevahetus, teised hormoonid, toitumine, trenn ja ümbritsev keskkond. Seda silmas pidades on see ilmselt iga ühe enda uskuda, kas armastuse ja seeläbi ka õnne leidmine on tegelik põhjus, miks inimesed värskes suhtes kaalust alla võtavad. 

Ükskõik, kas sa oled suhtes või vallaline, siis serotoniini taset mõjutab ka piisav päikesevalgus, trenn ja toitumine. Hoides need korras võidad niikuinii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles