Soome juubelisari toob esinema keskkonnakunstniku Marco Casagrande

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome 100 finspiratsioonisarja esineja keskkonnakunstnik ja arhitekt Marco Casagrande
Soome 100 finspiratsioonisarja esineja keskkonnakunstnik ja arhitekt Marco Casagrande Foto: Wikipedia.org

EKA sisearhitektuuri osakonna kombeid eirava loengusarja WILD TALKS uue hooaja esimene lektor on Soome keskkonnakunstnik ja arhitekt Marco Casagrande. Vestlusring on osa Soome juubeliaasta programmist.

MILLEST JUTT?​

Programm «100 talks» – kutsu soomlane rääkima valmib koostöös Eestis tegutseva Soome Instituudiga.

Soome juubeliaasta auks sündivad soome-eesti vestlusringid on mõeldud arvamuste ja kogemuste vahetamiseks.

Projekti «100 talks« raames laekus Eesti organisatsioonidelt Soome esinejatega kohtumiseks ühtekokku 113 sooviavaldust. Juubeliaastal saavad neist teoks 25 kohtumist.

Eestisse tulevad kogemusi jagama mitmed Soome kunstnikud, lavastajad, muusikud, ühiskonnaaktivistid. Kuulda saab ka disaini, metsanduse ja turunduse asjatundjate mõtteid. 

Lähemalt saab Soome juubeliaasta tegemistest aimu Soome 100 portaali kalendrist ja Soome juubeliaasta koduleheküljelt soome100.ee  

KES TA ON?

Arhitekt Marco Casagrande,
Arhitekt Marco Casagrande, Foto: Eero Vabamägi

Marco Casagrande on rahvusvaheliselt tunnustatud multidistsiplinaarse arhitektuuri ja innovatsioonibüroo Casagrande Laboratory juht. Ta tegeleb arhitektuuri, keskkonna, urbanistika, sotsioloogiliste ja haridusprojektidega ning inimene huvitab teda eelkõige kui looduse osa.

Casagrande linna-akupunktuuri-teooria kombineerib urbanistika hiina meditsiinist tuntud akupunktuuriga, ning sellest lubab ta rääkida ka Tallinnas WILD TALKSi loengu raames.

Sisearhitektuuri osakonna avalike loengute sarja WILD TALKs ebatavalisi lektoreid võib iseloomustada kahe tunnuse abil. Osa neist on kombeid ja tavasid eirates põhjustanud samapalju segadust kui linna sattunud põder. Teine osa on aga tähelepanuteraviku äärealadel hoidnuna elu kohta üht-teist avastanud. Kokkuvõtvalt usume, et kõnelejatel on kvaliteeti, mida saab enda kui ka ühiskonna huvides ära kasutada nii ruumiga tegelev tudeng kui keskkonnaaktivist või melomaan. 

LOE KA:

Kohal on ka sõbrad Hi Matchast, kes pakuvad WILD TALKi publikule rohke loodusliku energiaga rohelist teed. Sündmusel aitavad teoks saada Soome Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

WILD TALKs on inglise keeles.

EKA sisearhitektuuri osakonna kombeid eirava loengusarja WILD TALKS uue hooaja esimene lektor on keskkonnakunstnik ja arhitekt Marco Casagrande.
EKA sisearhitektuuri osakonna kombeid eirava loengusarja WILD TALKS uue hooaja esimene lektor on keskkonnakunstnik ja arhitekt Marco Casagrande. Foto: Promopilt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles