Jordaania tegi õhurünnaku islamistide positsioonide vastu Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordaania kuninglike õhujõudude hävitajad F-16AM.
Jordaania kuninglike õhujõudude hävitajad F-16AM. Foto: wordpress.com

Jordaania võimud teatasid laupäeval, et korraldasid õhurünnaku sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik positsioonide pihta Süüria lõunaosas.

"Jordaania õhujõudude lennukid korraldasid rünnaku terroristide jõugu Daeshi mitmete positsioonide pihta Süüria lõunaosas," kirjutati armee ametlikus teadaandes, milles kasutati Islamiriigi araabiakeelset varianti.

Sõjaväe teatel hävitati muu hulgas islamistide laskemoona- ja relvaladu, kus valmistati autopomme. Esialgu pole teada rünnakus hukkunute ja haavatasaanute täpset arvu.

"Õhujõudude rünnak oli meie märtrite mälestamiseks, kes on langenud sõjas terrorismiga," märgiti avalduses.

Pühasõdalased avaldasid 2015. aasta 3. veebruaril videolõigu, milles näidati vangistatud Jordaania piloodi elusalt põletamist puuris.

Jordaania kuulub USA juhitud koalitsiooni, mis võitleb äärmusrühmituse Islamiriik džihadistidega Iraagis ja Süürias.

USA president Donald Trump arutas neljapäeval Jordaania kuninga Abdullah II-ga Süürias põgenike jaoks võimalike turvatsoonide loomist.

Trump pidas Jordaania monarhiga põgusa kohtumise Washingtonis Riikliku palvehommikusöögi kõrvalt.

Valge Maja teatel "tõstis Trump esile Jordaania elutähtsat panust Islamiriigi alistamisse ning arutas turvatsoonide rajamise võimalikkust Süürias".

President rõhutas ka Jordaania julgeoleku ja majanduse tugevdamise tähtsust ning Jordaania "keskset rolli sallivuse ja mõõdukuse näidisena piirkonnas".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles