Ukraina armee tungib Donbassis meetri kaupa edasi (15)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina dessantväelased jaanuari lõpus positsioonidel Piski külas Donetski külje all, 500 meetrit kurikuulsast lennujaamast, mis sai 2014 aastal kuulsaks kui üks kuulsamaid vastasseisu kohti Donbassi sõjas. Avdijevka all alanud lahingutes ründasid separatistid ka neid, muuhulgas tulistati tankidest, kuid õnneks keegi surma ei saanud.
Ukraina dessantväelased jaanuari lõpus positsioonidel Piski külas Donetski külje all, 500 meetrit kurikuulsast lennujaamast, mis sai 2014 aastal kuulsaks kui üks kuulsamaid vastasseisu kohti Donbassi sõjas. Avdijevka all alanud lahingutes ründasid separatistid ka neid, muuhulgas tulistati tankidest, kuid õnneks keegi surma ei saanud. Foto: Jaanus Piirsalu

«Meeter meetri haaval hakkame vabastama okupeeritud territooriume,» teatas eelmise aasta lõpus Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Aleksandr Turtšinov.

Jaanuari lõpus puhkesid Donetski külje all Avdijivkas Ukraina armee ja separatistide vahel  ägedad lahingud; peale poliitiliste põhjuste võib selles osaliselt näha ka reaktsiooni ukrainlaste uuele taktikale rindel. Ukraina armee on viimased kuud liikunud edasi sõna otseses mõttes meetri haaval, hõivates separatistide positsioone vaata et ühekaupa.

Selle taktikaga on Ukraina seni võtnud tagasi alasid, mis kaks aastat tagasi sõlmitud leppega «Minsk-2» peaksidki neile kuuluma. Lepete sõlmimise ajal hoidsid neid positsioone separatistide jõud, kes oleksid pidanud sealt taganema, aga nad ei täitnud lepingut ning isegi neid toetav Venemaa ei ole suutnud või pole tahtnud neid selleks sundida.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles