Arst, kelle missioon ja seiklus on Kihnus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva hommikul kell veerand kaheksa kohtume ortopeed Mihkel Mardnaga Pärnumaal Munalaiu sadamas, et koos Kihnu sõita. Eelmisel päeval Tartus ortopeedide konverentsil osalenud Mardnal tuli autorooli istuda kell viis, sest hommikune praam on ainus võimalus, et jõuda vastuvõtu alguseks saarele.

«Kui Eesti arstid käivad arengumaades missioonidel, siis seal on tubli osa seiklust, aga minu missioon ja seiklus on siin. Minu käimisest tõuseb kasu oma inimestele ja mulle on see mõistlik asjade käik,» räägib kargel talvisel varahommikul parvlaeva Kihnu Virve väljumist ootav Mardna, kes juba kümnendi käib oma vabast ajast viis-kuus korda aastas tasu saamata saarerahvast ravimas. «Asja võlu on lihtsuses, siin ei ole võltsmoraali ega silmakirjalikkust. See on koht, kus sõna maksab, kus ei ole vaja paberit, kui sa oled midagi kokku leppinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles