Simple Session 17 võitsid Aurelien Giraud, Garrett Reynolds ja Larry Edgar

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Session 2017 BMX-i finaal.
Simple Session 2017 BMX-i finaal. Foto: Sander Ilvest

4. ja 5. veebruaril toimusid Tallinnas Saku Suurhallis Simple Session 17 rahvusvahelised rula- ja BMX-ratturite võistlused. Kokku 32st riigist kokku tulnud 159 võistlejast väljusid võitjatena rulatähest prantslane Aurelien Giraud ning trikiratturitest ameeriklased Larry Edgar ning Garrett Reynolds. 

Rulataja Aurelien Giraud tuli Simple Sessioni võitjaks juba teist korda, olles võidutsenud ka eelmisel aastal. Teiseks tuli rulafinaalide noorim võistleja, 17-aastane jaapanlane Yuto Horigame, ning kolmandaks hispaanlane Danny Leon. Rula parima triki auhinna noppis endale ameeriklane Beaver Fleming, kes sooritas võistluspargi hiiglaslikul lennurämbil 720-kraadise cork spin indy grab’i. Simple Session lõi tänavu avatuks ka rula maailmakarikasarja World Cup Skateboarding (WCS) hooaja.

BMX-ratturid võistlesid tänavu esmakordselt pargi- ja tänavasõidus eraldi. Tänavasõiduvõistluse pani kinni kahekordne Simple Sessioni võitja ning 8-kordne X-Mängude kullavõitja Garrett Reynolds USAst. Teiseks tuli ameeriklane Reed Stark ning kolmandaks itaallane Simone Barraco. BMX pargisõidus sai kauaoodatud võidu ameeriklane Larry Edgar, kes on korduvalt olnud Simple Sessioni üks parimaid kvalifitseerujaid. Teiseks tuli Daniel Dhers Venezuelast ning kolmanda koha saavutas briti trikirattur Jack Clark

Simple Session 2017 BMXi finaal
Simple Session 2017 BMXi finaal Foto: Sander Ilvest

BMXis andis eriauhinna välja ka Visit Estonia, kinkides oma valitud Kanada ratturile Mike Vargale kõik-makstud elamusreisi Eestisse. 

Eestlastest sel korral keegi finaali ei pääsenud. Rulasõidus võistles laupäevastes kvalifikatsioonides 14 eestlast, kellest parima tulemuse ehk üldarvestuses 26. koha saavutas Kristo Õismets. BMX tänavasõidus tuli parimaks 33. koha saavutanud Enrico Orobko. BMX pargisõidus tegi parima Eesti võistlejate soorituse 18. kohale tulnud Roomet Säälik.

Trikirattureid hindas rahvusvaheline paneel, kuhu kuulusid peakohtunik Bart de Jong NED, Markus Wilke GER, Brian Kachinksy USA, Antti Huottari FIN, Toms Silins LAT ja David Gleworth GBR. Rulasõitu hindasid peakohtunik Dan Gates GBR, Kirill Korobkov RUS, Vitaly Kotov RUS, Einius Ziukas LTU ja Pärtel Niitaru EST.

Simple Session 2017 rula finaal
Simple Session 2017 rula finaal Foto: Sander Ilvest

Saku Suurhallis kütsid lisaks võistlustele publiku tuju üles päevajuhid Sebastian Hejna ja Darryl Nau BMXis ning Dave «Double D» Duncan ja Tom-Olaf «reket» Urb rulasõidus. Lisaks rulatajatele ja BMX-ratturitele sai pühapäeva hommikul Saku Suurhallis näha ka Eestis viimastel aastatel tõusujoones populaarsust kogunud tõukerattasõidu tipptegijate demosõite.

Koostöös Red Bull TVga valmis Simple Session 17 finaalidest suurejooneline teleülekanne, mida jälgiti Simple Sessioni kodulehe www.session.ee ning Facebooki vahendusel üle kogu maailma. Saatejuhtide ja kommentaatoritena astusid ekraanile Craig McMorris ja Chris Pastras rulas ning Corey Bohan ja Chris Doyle BMXis. 

Simple Session 2017 esitlesid Taffel ja XDubai ning sündmust toetas EAS / Visit Estonia. 

Juba tuleval suvel, 26. augustil toimuvad Simple Sessioni suvised võistlused, mis sedapuhku peetakse maha Riias.

Võistusi saab järelvaadata Simple Sessioni kodulehel www.session.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles