Heategev raha tõi kliinikumile sünnitust matkiva nuku

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikumi naistekliiniku sünnitusosakonna vanemämmaemand Sirje Kõvermägi (pildi keskel) hoiab beebinukku. Ülemämmaemand Pille Teesalu oli see, kes beebit sünnitusteedes edasi lükkas (pildil paremal). Vasakul servas Selveri kaupluste esindajad Siret Kupper, Andra Mõttus ja Merike Kõrgeperv ning taga seina ääres naistekliiniku direktor Aivar Ehrenberg ja naistearst Pille Vaas. Rõõmu kui palju!
Tartu ülikooli kliinikumi naistekliiniku sünnitusosakonna vanemämmaemand Sirje Kõvermägi (pildi keskel) hoiab beebinukku. Ülemämmaemand Pille Teesalu oli see, kes beebit sünnitusteedes edasi lükkas (pildil paremal). Vasakul servas Selveri kaupluste esindajad Siret Kupper, Andra Mõttus ja Merike Kõrgeperv ning taga seina ääres naistekliiniku direktor Aivar Ehrenberg ja naistearst Pille Vaas. Rõõmu kui palju! Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli kliinikumi perekeskuse ühest toast kostis eile pärastlõunal tugev aplaus koos naiste kilgetega, sest vanemämmaemand Sirje Kõvermägi oli just ilmale aidanud ühe terve kahekilose beebi.

Sünnitus kulges kiiresti ja kergesti ning just selline peakski olema iga ema ja ämmaemanda kogemus lapse saabumisest. Paraku nii see aga alati ei ole.

Ülikooli kliinikumi naistekliinikus sünnib igal aastal umbes 2500 last. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles