Video: Hillary Clinton võttis uuesti sõna: tulevik on naiste päralt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: Reuters/ScanPix

USA endine välisminister ja presidendikandidaat esines eile üle mitme nädala avalikkuse ees, pöördudes eelkõige president Donald Trumpi vastu suunatud naiste marsil osalenute poole ja öeldes, et tulevik kuulub naistele.

69-aastase Clintoni sõnul ühendasid möödunud kuul naised oma jõu mitte ainult USAs, vaid kogu maailmas ja näitasid, et nende jõud ja sõna maksab, edastab The Independent.

«Hoolimata kõikidest takistustest ja väljakutsetest, olen kindel, et naisi ootab ees parem tulevik. Seda näitasid jaanuaris toimunud naiste väljaastumised, milles osales miljoneid naisi USAs ja teistes riikides,» teatas Clinton.

Endise välisministri sõnul on naised kogu ajaloo vältel tähtsat rolli mänginud, kuid naised on ise olnud liiga tagasihoidlikud, et sellest rääkida, kuid nüüd on uus aeg ja naiste hääl peab kõlama kaugele.

«Naised ei tohi unustada, et ka nemad tegid ajalugu ja teevad seda ka edaspidi, nad peavad lõhkuma neile kehtestatud piirangud, et muuta maailm paremaks,» lisas Clinton.

Demokraat Hillary Clintonist ei saanud küll USA presidenti, sest võidukaks osutus ta rivaal, vabariiklane Donald Trump, kuid ta enda sõnul oli ka kaotus väärt kogemus.

Hillary Clintoni teatel on tal käsil mälestusteraamatu kirjutamine, selles räägib ta ka presidendiks kandideerimise kogemusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles