LHV Groupi kasum kasvas mullu 19,9 miljoni euroni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinn, Tallinn, 14.11.2016
Superkuu Tallinna kohal. Pildil LHV ja SEB hooned.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Vanalinn, Tallinn, 14.11.2016 Superkuu Tallinna kohal. Pildil LHV ja SEB hooned. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

AS LHV Group teenis mullu 19,9 miljonit eurot puhaskasumit, mis on 5,1 miljonit eurot rohkem kui 2015. aastal ja annab LHV aktsionäridele kuuluva omakapitali aastaseks tootluseks 20,7 protsenti.

Panga aastakasum ulatus 13,2 miljoni euroni, varahalduse kasum 6,1 miljoni euroni ja Leedu äriüksuse kasum 1,9 miljoni euroni. Ärimahtude puhul kasvasid konsolideeritud laenud aastaga 31 protsenti, klientide hoiused 26 protsenti ning hallatavate fondide maht 71 protsenti, teatas LHV.

LHV Groupi konsolideeritud laenuportfell kasvas aasta lõpuks 538 miljoni euroni. Konsolideeritud hoiused kasvasid 777 miljoni euroni. LHV juhitud fondide maht kasvas 974 miljoni euroni.

«Kogu aasta tulemust ja kasumit toetas klientide kõrge aktiivsus, tugev krediidikvaliteet ja lisandunud tulud seoses Danske Capitali omandamisega,» selgitas ASi LHV Group juhataja Madis Toomsalu.

LHV väljavaade selleks aastaks on Toomsalu sõnul hea. «Näeme kasvuvõimalusi kõigis oma olulisemates segmentides,» märkis ta.

Panga klientide koguarv ületas aasta lõpuks 112 000 klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles