Allikas: Sarkozy läheb 2012. aasta kampaaniarahastuse eest kohtu alla (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse ekspresident Nicolas Sarkozy
Prantsuse ekspresident Nicolas Sarkozy Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Endine Prantsuse president Nicolas Sarkozy antakse 2012. aasta valimiskampaania väidetavalt ebaseadusliku rahastamise eest kohtu alla, ütles kohtuallikas täna AFP-le.

Süüdistuse kohaselt ületas Sarkozy oluliselt kampaania 22,5 miljoni euro suurust kulupiiri, kasutades suhtekorraldusfirma Bygmalion võltsarveid.

Allika teatel otsustas üks kohtuasja kahest kohtunikust Serge Tournaire kolmandal veebruaril, et asi läheb kohtusse.

Väidetavalt kasseeris Bygmalion 18,5 miljonit eurot Sarkozy erakonnalt UMP, selle asemel et esitada arve presidendi kampaaniale. Suhtekorraldusfirma juhid on valearvepidamist tunnistanud ja protsess keskendub sellele, kas Sarkozy ise oli sellest teadlik või langetas sellekohaseid otsuseid. Sarkozy ütles 2015. aasta septembris politseile, et ei mäleta, et teda oleks raamatupidamise suhtes hoiatanud ning süüdistas kogu farsis üksnes suhtekorraldusfirmat.

1958. aastal rajatud Prantsuse Viiendas Vabariigis on seni olnud kohtu all vaid üks ekspresident, Jacques Chirac, kellele mõisteti 2011. aastal seoses libatöökoha skandaaliga kaheaastane tingimisi vangistus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles