Viis asja, mis juhtub, kui hakkad taimetoitlaseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Yuliya Trukhan / Panthermedia / Scanpix

Ükskõik, mis põhjusel sa oled otsustanud taimetoitlaseks hakata, siis on hea teada, mis juhtub su kehaga, kui ootamatult lihast loobud.

Kui sa arvad, et taimetoitlus võiks olla sinu jaoks, uuri enne selle kohta nii palju kui võimalik. Goodhousekeeping küsis toitumisnõustajalt Monica Auslanderilt, milline on taimetoitlase elustiil. Muu hulgas tõi too välja need viis punkti.

  1. Su nahk lööb särama. Mida rohkem puu- ja juurvilju sööd, seda rohkem saad C-vitamiini ja vett, mis muudavad naha elastseks ja säravaks.
  2. Su juuksed muutuvad säravaks. Menüü, mis koosneb suures osas juur- ja puuviljadest, pähklitest ja ubadest, võib muuta juuksed ja küüned ilusamaks, aga mitte alati. Juuste ja küünte tugevus on seotud ka geneetikaga.
  3. Su ainevahetus jääb samaks. Sa võid ainevahetusega manipuleerida, tehes trenni ja vähendades töödeldud toitude hulka, aga süsivesikuid tarbid sa ikkagi. Ühesõnaga ainevahetuse osas ära suuri muudatusi oota.
  4. Sa võid olla energilisem. Kui sööd palju juur- ja puuvilju, siis tarbid rohkem vett kui tavaliselt, ja juba see annab lisaenergiat. Samuti peaks sööma taimseid valgurikkaid toite, nagu oad, läätsed, pähklid ja seemned.
  5. Sa ei võta ilmtingimata kaalust alla. Põhimõtteliselt on võimalik olla taimetoitlane, aga ikkagi ülekaaluline. Auslander tunnistas, et vahel tahaks ta klientidele öelda, et väike kalatükk on palju kasulikum, kui näiteks müslibatoon.

Nii nagu enamiku asjadega, on taimetoitlusel oma head ja vead. Auslander ütleb, et taimetoitluse kasuks otsustamine on pigem eetiline küsimus, mitte tervislik. «Kui kõik oleksid nõus sellega, et see parandab tervist, nahka ja ainevahetust, kas siis kõik toitumisspetsialistid ei oleks taimetoitlased?» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles