Kaheksa asja, mida endast lugupidavad inimesed tööl ei avalikusta

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jonathan Ross / PantherMedia / Scanpix

Tööl endast teatud aspektide jagamine on omaette kunstivorm. Saladuste jagamine võib suhte tugevdamiseks tunduda ühel hetkel hea mõte, kuid tagantjärele tarkus võib näidata, kui halb idee see tegelikult oli.

Probleem on selles, et sa ei saa tööl suhteid sõlmida ilma endast isiklikku infot jagamata. On oluline, et sa teaksid, kus on piir, et seda mitte ületada. Selleks aga on tarvis olla emotsionaalselt intelligentne – osata teisi hästi lugeda.

HuffPost loetleb kaheksa asja, mida ei ole tark enda kohta kolleegidele paljastada.

  1. Sinu poliitilised veendumused. Poliitilised veendumused on lähedalt seotud iga inimese identiteediga, seega võivad vastandlikud vaated põhjusta kiirelt tuliseid negatiivseid tundeid.
  2. Kui sa arvad, et keegi on ebakompetentne. Alati leidub tööringis inimesi, kes on vähem kompetentsed kui teised, tõenäoliselt on kõik täpselt kursis, kellega tegu. Kui sa aga seda valju häälega kuulutad, jätab see sinust mulje, et püüad teist mustades enda mainet tõsta.
  3. Kui palju sa teenid. Sinu vanemad on sellest numbrist huvitatud, kuid kontoris tekitab vaid negatiivseid tundeid ja kadedust. On võimatu iga inimese väärtust palgas täpselt väljendada, kui sa aga enda numbri välja ütled, annad kolleegidele võimaluse võrdluseks ning iga su liigutust hakatakse edaspidi rahaliselt kaaluma.
  4. Et sa vihkad oma tööd. Pole midagi hullemat inimesest, kes kurdab, et ta vihkab oma tööd. See näitab, et sa pole tiimitöötaja, vaid negatiivne inimene. Nii tood alla kogu meeskonna moraali. Pealegi on alati keegi väga entusiastlik, kes hea meelega sinu vihatud töö endale võtaks – ja bossid teavad seda.
  5. Mis su magamistoas toimub. Olgu need pöörased seiklused või seikluste puudumine – see pole töökohale sobilik informatsioon. Halb maine on hetkega garanteeritud.
  6. Mida sa arvad kellegi teise magamistoas toimuvat. 111 protsenti inimestest, kellega sa koos töötad, ei taha kuulda, et sa pead neid kindlasti voodis metsikuks murdjaks.
  7. Kui metsik sa omal ajal olid. Minevik ütleb inimese kohta nii mõndagi ja see, kui sa tegid midagi pöörast, ei tähenda, et inimesed usuksid, et oled nüüd parema otsustusvõimega. Nii mõndagi kõva bossi tuntakse metsiku mineviku poolest, kuid kuni sul pole PR-meeskonda ning hunnikut raha, mille abil tulevik ja maine kindlustada, hoia parem oma nooruse rumalused enda teada.
  8. Et sa otsid uut tööd. Kui tuleb välja, et sa plaanid lahkuda, oled sa kuni päriselt lahkumiseni kõigi jaoks vaid aja- ja energiakulu. Samuti võib osutuda su tööjaht ebaedukaks, tahad sa tõesti sellises õhkkonnas edasi töötada?
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles