Mõisaküla peatuses suitsetanud ootaja bussile ei pääsenud (8)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõitasoovija ei kiirustanud Mõisaküla ootekoja kõrval suitsetamisega, sest bussijuht ei avanud uksi. Bussijuht ei avanud aga uksi, sest inimene suitsetas rahulikult ega ilmutanud soovi bussile pääseda.
Sõitasoovija ei kiirustanud Mõisaküla ootekoja kõrval suitsetamisega, sest bussijuht ei avanud uksi. Bussijuht ei avanud aga uksi, sest inimene suitsetas rahulikult ega ilmutanud soovi bussile pääseda. Foto: Elmo Riig

Jaanuari eelviimasel päeval tabas üht Mõisakülas bussi oodanud meest ebameeldiv üllatus, kui bussipeatusse sõitnud liinibuss ei avanudki uksi ja lahkus teda peale võtmata.

Mõisaküla linnapea Ervin Tambergi jutu järgi olevat buss olnud 23. jaanuaril kell 16.40 kenasti väikelinna bussiootekoja juures. Abja-Paluojale sõita soovinud, aga bussist maha jäänud mees jutustas Tambergile, et kell 16.45 käivitas osaühingu Automen juht mootori ning sõitis uksi avamata minema.

Segaduses sõitasoovija arvas esmalt, et juht on purjus, ja andis oma kahtlusest ka politseile teada. Politsei fikseeris hiljem, et roolis olnud mees oli kaine.

Bussijuhi seletuse kohaselt olevat süüdi hoopis sõitasoovija, kes ei tulnud bussile piisavalt lähedale. Et Mõisakülas on bussi number 54 lõpp-peatus, puhkas bussijuht salongis pikutades väsinud selga. Kell 16.40 ta tõusis, istus rooli taha ja käivitas mootori. «Tavaliselt tulevad sõitasoovijad sel ajal bussiukse juurde, et siseneda, ja ma avan ukse,» kirjutas bussijuht oma seletuses. «Sel korral ei olnud kedagi ooteplatvormil, vaid üks mees suitsetas prügikasti kõrval.»

Nii ootas bussijuht, et keegi tuleks bussi juurde, ja sõitasoovija, et buss uksed avaks.

«Ootasin mõne minuti ja liigutasin bussi umbes meetri, et meest paremini näha. Tema suitsetas rahulikult edasi,» jätkas bussijuht oma seletust. Nii arvaski juht, et keegi sõita ei taha, ja lahkus jaamast sõidumeeriku kinnitusel kell 16.42.

Mõisaküla vahet sõitva bussijuhi seletusel istuvad Mõisaküla ootekojas tihti inimesed, kes sõita ei soovigi, ning kui bussile tulijaid ei paista olevat, siis ta uksi avama ei hakka.

Abja-Paluojale jõudes sai bussijuht teada, et Mõisakülla oli keegi maha jäänud ning teda kahtlustatakse joobnuna sõitmises. Sultsis peatas bussi politseinik, kes lasi juhil alkomeetrisse puhuda. Kõik oli korras.

«Minu päev oli rikutud. Ei saanud ka öösel magada,» kurtis juht. «Mõtlesin, et kuidas saab keegi esitada valekaebust teise inimese kohta, kui pole isegi teda näinud. Kas see ei ole karistatav?»

Bussijuht tunnistas seletuskirjas, et tal on kahju, et sõitasoovija peatusesse  maha jäi. «Kuid inimesed peaksid ise hoolsamad olema ja näitama iniatsitiivi, et soovivad astuda just sellele bussile,» leidis ta.

Automeni Viljandi regiooni juht Urmas Saaremets lisas seletuskirjale, et on nüüd selgitanud bussijuhile, et bussiuksed tuleb peatuses avada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles