Kaubamaja eemaldas Ivanka Trumpi tooted müügilt, president lajatas Twitteris

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Ivanka Trump
Donald Trump ja Ivanka Trump Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

USA meedia teatel sekkus president Donald Trump oma tütre Ivanka Trumpi äritegevusse, sest kaubamajadekett Nordstrom teatas, et eemaldas Ivanka firma tooted nii müügikohtadest kui oma e-poest.

Ivanka Trumpi firma müüdavate esemete hulka kuuluvad nii naisterõivad, aksessuaarid kui jalatsid, edastab Reuters.

President Trump sekkus juhtumisse Twitteris, kus teatas, et Nordstrom kohtleb ta tütart ebaõiglaselt.

Donald Trump ja Ivanka Trump
Donald Trump ja Ivanka Trump Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Trumpi teatel on ta tütar suurepärane inimene ja ärinane, kes on aus ja õiglane ning ootab samasugust suhtumist ka teistelt.

«Nordstrom suhtub minu tütresse halvasti. Ta on suurepärane naine, sundides isegi mind õigele teele. Temaga juhtunu on kohutav!» teatas USA president.

Nordstromi keti üks kaubamajadest
Nordstromi keti üks kaubamajadest Foto: JOE RAEDLE/AFP/Scanpix

Trumpi tviiti edastati esimese tunni jooksul pärast selle avaldamist üle 6000 korra, kuid oletatavalt on edastajad tema lähikonnast.

Seitse tundi hiljem oli ja tviiti jagatud juba 18 000 korda ja see meeldis 88 000 kasutajale.

USAs peetakse ebasobivaks ja eetiliselt lubamatuks presidendi sekkumist oma pereliikmete äritegevusse.Presidendil ei ole soovitav aidata kaasa toodete müügile ega nende reklaamimisele, see kehtib eriti veel siis, kui tegemist on toodetega, mille taga on mõni pereliige.

Veel panid sotsiaalmeedia kasutajad seda pahaks, et Donald Trump astus oma tütre kaitseks välja ametlikul presidenti Twitteri kontol, mitte oma erakontol.

Presidendi Twitteri kontot haldab Trumpi meeskonda kuuluv Dan Scavino, kes on Trumpi sotsiaalmeedia juht ja kes edastab seal sõnumeid vastavalt sellele, mida Trump ette kirjutab.

Presidendi ametlikul Twitteri kontol on 15 miljonit jälgijat, samas ta mitteametlikul kontol on rohkem, 24 miljonit jälgijat.

Sotsiaalmeedias käivitati selle aasta alguses kampaania «Grab Your Wallet» (Kaitse rahakotti), milles kutsuti üles boikoteerima Ivanka Trumpi ja Donald Trumpiga seotud tooteid.

Ivanka Trump teatas juba möödunud aastal, et võtab äritegevuses aja maha, et olla oma perekonnaga ja kasvatada lapsi. Ta andis oma firma juhtimise üle marketingijuhile Rosemary Youngile.  

Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: Aude Guerrucci/SIPA/Aude Guerrucci/SIPA/Scanpix

Nordstromi esindajate teatel eemaldasid nad Ivanka Trumpi firma tooted müügilt, kuna nende müük ei läinud hästi. Nad lisaisd, et selle aasta alguses ja 2016. aasta teises pooles on Ivanka Trumpi firma toodete müük olnud suures languses ning selle tõttu langetasid nad otsuse nende müügist loobuda.

Nordstrom teatas Ivanka Trumpile sellisest otsusest jaanuari alguses.

Nordstromil on USAs ja Kanadas 350 kaubamaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles