Pakendikonteinerisse satuvad nii klaasikillud kui ka lambatall

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakendikonteiner.
Pakendikonteiner. Foto: Ants Liigus

Läinud nädalal pani keegi pahatahtlik isik Kuressaares Espaki juures olevasse segapakendikonteinerisse ohtlikke jäätmeid, vana aknaklaasi ja muud risu.

«Kui eelmise aasta kevadel oli pakendikonteineris lambatall, siis ei saa ka see aasta niisama alata, vaid ikka punase kuke kohaselt,» nentis OÜ Prügimees tootmisjuht Urmas Meerits Saarte Hääles.

«Millal saabub ükskord see aeg, kui pakendikonteinerite risustamine muu prügiga lõpeb, mis on see aastanumber?» küsis ta.

Reostuse ja reostajaga peab tegelema organisatsioon, kellele konteiner kuulub, antud juhul Eesti Pakendiringlus. Paraku ei olnud konteiner veel eilsekski tühjendatud, millega kaasneb uus häda – inimestel pole pakendeid kusagile panna.

«Segapakendikonteineri tühjendus, mis oleks pidanud toimuma eelmisel reedel ja selle nädala esmaspäeval, on tegemata ning konteiner on tänaseks ületäitunud. Seega puudub inimestel võimalus seal pakendeid ära anda,» tõdes linnavalitsuse keskkonna­spetsialist Katrin Koppel.

Tema sõnul informeeris linnavalitsus Pakendiringlust kujunenud olukorrast, kuid kuna konteiner oli eile endiselt tühjendamata, saadeti ettevõttele ettekirjutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles