Mida süüa, kui tunned, et sul pole energiat?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Glamour Magazine küsis toitumisspetsialistilt, mida süüa ja mida mitte, kui sul pole energiat. 

Kas sa tunned mõnikord, et sul lihtalt ei ole jõudu ja oled väsinud? Vähene energia tuleb pigem isegi sellest, mida me ei söö. Nii pea, kui sul jääb mõni toidukord vahele või sa ei tarbi piisavalt vett, tunned ennast tõenäoliselt kohe väsinu ja jõuetuna.

Toitumisspetsialist Rob Hobson soovitab minna arsti juurde, kui väsimustunne on sind vaevanud juba pikemat aega ja lahendust justkui ei paista. Kui arst leiab, et sul ei ole midagi viga, siis on asi tõenäoliselt selles, et sa sööd valesid asju ning sul on raua ja B-vitamiini puudus.

Söö

  • Liha. Kõige tüüpilisem on see, et inimesel on raua puudus. See tekitab kohe väsimust ja jõuetust. Soovitame süüa vähemalt kolm kord nädalas punast liha (umbes rusikasuurune tükk), millest saab nii rauda kui B12-vitamiini. Lisaks võid süüa veel ube, läätsesid ja pähkleid.
  • Peedimahl. Inimene, kes kannatab rauapuuduse käes, võiks juua päevas 350 ml peedimahla, mis on kõige rauarikkam taimne toit.

Hoidu

  • Energiajookidest. See on ainult lühiajaline leevendus väsimusele. Loughborough' ülikoolis leiti, et juba tund aega pärast energiajoogi tarbimist on su keha veel hullemas seisundis kui enne.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles