Presidendi kantselei eksjuht arvustab residentsist loobumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Raie
Siim Raie Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Presidendi kantselei endine direktor ja praegune muinsuskaitseameti juht Siim Raie (pildil) leiab, et Kadriorus langetati otsus loobuda Tallinnas Rocca al Mares asuva Liberty mõisakompleksi renoveerimisest järelemõtlematult. Sama meelt on ka idee üks algataja, omaaegne kultuuriminister Rein Lang.

«Ükski president ei peaks sel moel oma olmelisi küsimusi lahendama,» ütles Raie eile, lisades, et eelmisel presidendil Toomas Hendrik Ilvesel polnud samuti isiklikult seda residentsi vaja.

Presidendi kantselei eksjuhi sõnul on külalislahkust ja isiklikku suhtlemist võimalik konverteerida poliitiliseks ja rahvusvaheliseks mõjuks. «Riigipea residents ei ole pelgalt olmeliste küsimuste lahendamine, vaid pigem riigi ülesannete täitmise taristu. Kui me seda ei taju, siis võibolla ongi vara residentsi jaoks,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles