Hollandi politsei konfiskeeris ühe miljardi ecstasy tableti valmistamise ained

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecstasy tabletid
Ecstasy tabletid Foto: Искандар Аминов/Sputnik/Scanpix

Hollandi politsei konfiskeeris eile narkootilisi aineid, millest oleks saanud valmistada üks miljard ecstasy tabletti.

Reutersi teatel on Holland maailmas üks juhtivaid ecstasy valmistamise keskusi.

Politsei sai vihje kahtlase veoauto kohta, mis peeti Hollandi-Belgia piirialal kinni ja sellest leiti 100 kanistrit vesinikku, 15 tonni naatriumhüdroksiidi ja 3000 liitrit teisi kemikaale, mille hind on tuhandeid eurosid.

Võimude sõnul oli ecstasy-tablettide valmistamise aineid vedanud veoauto Zeelandi provintsis Rillandi külas, mis on Rotterdamist 80 kilomeetri kaugusel ja  Antwerpenist 40 kilomeetri kaugusel.

Hollandi politsei teatel hoiavad nad silma peal nii Rotterdami kui Antwerpeni sadamal, kuna nende kaudu toimub narkootikumide saatmine teistesse riikidesse.

Hollandi politsei ei teatanud, kui palju võib miljard ecstasy-tabletti narkoturul maksta ega öelnud, kas juhtumiga seoses kedagi arreteeriti.

Ecstasy on sünteetiline narkootikum, mis keemiliselt koostiselt ja mõjult sarnaneb amfetamiiniga.

Üks selle toimeaineid on metüleendioksümetamfetamiin ehk MDMA, mis on amfetamiini derivaat, toimides stimulandi ja psühhedeelikumina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles