30 valguskiirusaastat Terminaatorit

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagup Kreem.
Jaagup Kreem. Foto: Tairo Lutter

Terminaatori laulja Jaagup Kreem ei veeda iga päev aega minevikku meenutades. Pole ka põhjust, sest praegu on asjad hästi. «Ma arvan, et minul isiklikult on kuldsed ajad veel ees või siis kestavad,» räägib Kreem. «Päris tõsiselt. Terminaator on endalegi üllatuslikult suhteliselt populaarne: paljudes klubides on publikurekordid seni meie käes. Pea igal nädalavahetusel on kontsert või kaks. See teeb aastas keskmiselt 120 mängu. Alles hommikul sain meili, milles kutsuti selle aasta jaanipäevaks kontserti andma, kirjutasin vastu, et saame jaanipäeval esineda küll, aga aastal 2020 on esinemine veel lukku löömata.» 

Terminaator 1994. Bänditegemine on alati olnud ennekõike suur rõõm ja lõbu.
Terminaator 1994. Bänditegemine on alati olnud ennekõike suur rõõm ja lõbu. Foto: Erakogu

Kreem mäletab siiani, milline närvipinge teda enne lavaleminekut aastaid vaevas. «Minu närvikava oli toona lihtsalt niimoodi ehitatud, paanika ja hirm olid nii kohutavad, et enne iga esinemist oksendasin, ja nii aastaid,» meenutab mees nüüd. «See oli omamoodi rituaal, millele bändikaaslased lõpuks enam isegi tähelepanu ei pööranud. Mul olid hambahari ja -pasta kaasas, käisin ära, pesin hambad puhtaks ja võisin seejärel lavale minna. Õnneks oli meil toona vähe kontserte,» muigab ta. «Tänaseks olen rahunenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles