Õpilasfirmade rekordlaada parimad on selgunud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine kaubanduskeskuses valiti parimaks Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi noorte õpilasfirma Lämp, kes toodab puidust valmistatud disainilampe.
Kristiine kaubanduskeskuses valiti parimaks Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi noorte õpilasfirma Lämp, kes toodab puidust valmistatud disainilampe. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Laupäeval Tallinnas kahes kaubanduskeskuses toimunud ja rekordilised 230 õpilasfirmat osalema toonud õpilasfirmade laada lõpus valiti välja ka seekordsed parimad õpilasfirmad.

Kristiine keskuses valiti kõige paremaks tooteks Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi noorte ÕF Lämp, kes toodab puidust valmistatud disainilampe, teatas õpilasfirmade tegevust koordineeriv Junior Achievement Eesti. Rocca al Mare keskusest pälvis sama auhinna ÕF Festera Hugo Treffneri Gümnaasiumist, kes pakub oma klientidele innovaatilisi biojäätmeid lagundavaid prügikaste.

Parima teenuse auhind läks Kristiine keskuses seekord õpilasfirmale Laps Kooli Tallinna Lilleküla Gümnaasiumist, kes vähendab läbi iseloodud äpi lapsevanemate aega ja tipptunni ummikuid. Rocca al Mare keskuses tunnustati sama preemiaga ÕF Crufty Tallinna Reaalkoolist, kes on toob kunsti läbi enda loodud veebipoe koju kätte rohkemate inimesteni.

Parima müügipreemia pälvisid Kristiine keskuses õpilasfirma Natür Rakvere Reaalgümnaasiumist ning Rocca al Mares ÕF Portwa Tallinna 21. Koolist. Stiilipreemia pälvisid õpilasfirma Leivapoisid Vanalinna Hariduskolleegiumist ning minifirma Unikad. Parimateks rahvusvaheliseks Kesk-Läänemere maade õpilasfirmadeks valiti õpilasfirma U-cloud. Lisaks jagati suur hulk eripreemiad.

Junior Achievement Eesti direktori Epp Vodja sõnul oli tänavune laat erakordne mitmel põhjusel: «Lisaks sellele, et väljas oli rekordiline arv õpilasfirmasid, torkasid laadal silma rahvusvahelised õpilasfirmad oma üllatavalt hea koostööga ja hästi läbimõeldud toodetega.» Osalenud 230 õpilasfirmast 30 olid rahvusvahelist päritolu.

Ka on tema sõnul eestlaste keskmine tase paari viimase aastaga väga palju tõusnud. «Tänavused tooted lähtusid rohkem kliendi vajadustest ja noorte tahe müüa on märkimisväärselt viimaste aastatega võrreldes kasvanud,» rääkis Vodja.

Sihtasutus Junior Achievement Eesti on 25 aastat olnud suurim ettevõtlushariduse pakkuja Eesti koolides. Ettevõtte programmide alusel omandab ettevõtlusharidust aastast rohkem kui 12 000 õpilast 184 Eesti koolis algklassidest gümnaasiumini. Õpilasfirmasid tegutseb käesoleval õppeaastal 95 koolis üle 300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles