Tanel Leok tegi Itaalia meistrivõistluste viimasel etapil hea sõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Riola Sordo

Itaalia motokrossi meistrivõistlused lõppesid täna Ottobiano krossirajal ja suurepärases hoos olnud Tanel Leok (Sõmerpalu MK, Husqvarna) sai raskel liivarajal MX1 klassis 4. koha. Karel Kutsar (Sõmerpalu MK, Husqvarna) oli klassis MX2 19. 

MX1 klassi stardis suruti Leok konkurentide poolt ära, kuid esimesed paar kurvi õnnestusid tal siiski väga hästi ja avaringilt tulles oli Leok kaheksas. Sõitu asus juhtima Antonio Cairoli (Itaalia, KTM), kuid peagi sõitis Jeremy Van Horebeek (Belgia, Yamaha) temast mööda.

Liidrite selja taga käis samal ajal kõva heitlus Tim Gajseri, Jevgeni Borbõševi ja Jeffrey Herlingsi vahel. Nende seljataga olid oma korda Glen Coldenhoff ja juba seitsmendaks tõusnud Leok.

Hooaja esimest sõitu teinud Herlings oli väge täis ja möödus peagi Bobrõševist ning Gajserist, kuid peagi tegi ta suure sõiduvea ning kukkus. Endaga võttis ta kaasa ka Gajseri. Leok sõitis samal ajal mööda Coldenhoffist ja nii oligi ta juba 4. kohal. Van Horebeek hakkas teisel eest ära sõitma, kuid tema selja taga pidasid vägevat lahingut Cairoli, Bobrõšev ja Leok. Kolmik sõitis tihedalt koos kuni Bobrõšev kukkus ning Leok tõusis kolmandale kohale. Mitmeid ringe sõitsid Cairoli ja Leok kahekesi koos ning eestlane otsis kohta möödumiseks.

Bobrõšev püüdis duo aga peagi kinni ning Honda tehasemeeskonna sõitja suutiski lõpuks ise Leokist mööda saada ja eestlane langes neljandaks. Rohkem möödasõite esimesed ei teinud. Van Horebeek võitis sõidu, Cairoli lõpetas teisena, Bobrõ1sev kolmandana ning Leok neljandana.

Kolme etapi kokkuvõttes teenis Leok 165 punkti ja kõrgetasemelises sarjas 5. koha. Itaalia meistriks tuli MX1 klassis Cairoli (340 p). Teise koha sai Van Horebeek ( 320 p) ja kolmanda koha Bobrõšev (200 p).

Tanel Leok lendab paariks päevaks nüüd koju, et siis taas Itaaliasse viimaseid teste tegema naasta. Motokrossi maailmameistrivõistlused algavad 25. veebruaril Kataris. Leok osaleb sarjas Husqvarna 8biano meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles