Homme tuleb nädala kõige soojem päev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseline talveilm Tartumaal.
Päikeseline talveilm Tartumaal. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Lõõtsuv loodetuul kannab meile homseks sooja ja kuiva õhumassi, mis tõstab õhutemperatuuri plusspoolele – sooja tuleb koguni kuni kuus kraadi.

Ilm on teisipäeval selge või vähese pilvisusega ja sajuta. Puhub loode- ja põhjatuul 4–10, rannikul puhanguti 14 m/s. Pärastlõunal tuul nõrgeneb. 

Õhutemperatuur on päeval +2 kuni +6 kraadi ning pea kõikjal Eestis peaks paistma päike. 

Kolmapäeval liigub Eesti kohale kõrgrõhuhari. Ilm on suurema sajuta, õhumass asendub aga veidi jahedamaga ja päevaseks temperatuuriks on -1 kuni +3 kraadi. Tuul vaibub, pöördudes päeval lõunakaarde.

Neljapäeval kõrgrõhuhari eemaldub, sest üle Skandinaavia põhjatipu liigub madalrõhkkond ja laieneb servaga Läänemereni. Suurem osa päevast on sajuta, kuid õhtu poole suureneb vihma võimalus Loode-Eestis. Edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on päeval +1 kuni +3, Eesti idaservas võib jääda 0 kraadi ümbrusse.

Reedel püsib Skandinaavia põhjaaladel madalrõhkkond ja selle lõunaserv katab Läänemere ümbruse. Puhub tugev edelatuul, õhtu poole pöördub tuul läände ja loodesse. Sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on päeval 0 kuni +3 kraadi. 

Nädalavahetusel sooja kuni neli kraadi

Laupäeval liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta. Läänekaare tuul võib vaid üürikeseks nõrgeneda, õhtul taas tugevneb. Õhutemperatuur on päeval 0 kuni +4 kraadi.

Pühapäeval jõuab Skandinaaviasse uus aktiivne madalrõhkkond ning toob Läänemere äärde lörtsi ja vihma. Puhub väga tugev edelatuul. Õhutemperatuur on päeval +1 kuni +4 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles