Tallinnas on remonditud ligikaudu 6600 ruutmeetrit asfaltkatet

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asfalteerimine.
Asfalteerimine. Foto: Arvo Meeks

Alates detsembrikuust on kommunaalameti lepingupartner Tallinna Teede AS remontinud ligikaudu 6600 ruutmeetrit asfaltkatet.

Talveperioodil likvideeritakse esmajärjekorras peatänavatel ja ühistranspordimarsruutidega seotud tänavatel olevad väga sügavad ja avariiohtlikud löökaugud, kevadperioodil asfalditehaste käivitamisel algavad taas mahukamad asfalteerimistööd, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tänavune talv on kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul teekatendite seisukohalt kõige ebasoodsam, kuna pidev sulamis- ja külmumistsüklite vaheldumine põhjustab teekatete intensiivset lagunemist, eriti magistraalteedel, kus on suur liiklustihedus. «Kuni õhutemperatuur püsib nullkraadi lähistel, jätkub ka pinnasekihtide liikumine, mis samuti põhjustab teekatete lagunemist,» selgitas Sulg.

Talveperioodil teevad järelevalveinspektorid iga päev Tallinna tänavate seisundi järelevalvet. Teekatte remonttöid tehakse ainult kohapeal toodetava kuuma mustseguga. Keskmiselt tegeleb ööpäevas aukude parandamisega kümme tööbrigaadi koos vajaliku tehnikaga.

2017. aasta  eelarves on Tallinna teede ja tänavate hooldusremondiks ettenähtud 8,1 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles