Töömessil oli sadu pakkumisi välismaal töötamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Töötukassa ja EURES poolt korraldatud hooajatöö mess.
Eesti Töötukassa ja EURES poolt korraldatud hooajatöö mess. Foto: Peeter Langovits

Rahvusraamatukogus toimus Eesti Töötukassa ja EURESi  korraldatud hooajatöö mess, kus tutvustati töövõimalusi Euroopas. Messil võis  leida pakkumisi hakata giidiks Norras, 1360-eurose kuupalgaga müügimeheks Prantsusmaal või puusepaks Ölandi loomaaias Rootsis.

Töötukassa karjäärispetsialisti Marja Saarma kinnitusel oli messil väga palju huvilisi ning enamik, kes temaga vestlesid, tundsid huvi lihtsama töö vastu.

Ka Soome personaliotsingufirma Personalipunkt kinnitusel on huvi tööpakkumiste vastu väga elav. Suurimaks takistuseks võib Personalipunkti konsultandi Katrin Koivisto kinnitusel saada aga puudulik keeleoskus.

«Töö leidmine võib olla raske, kui sa soome keelt üldse ei räägi. Kuid ka väike keeleoskus aitab,» sõnas Koivisto. Tööpakkumisi on tema sõnul nii kõrge kvalifikatsiooniga inimestele kui ka neile, kel varasem töökogemus puudub.

Eures Rootsi nõustaja Raili Tunneli sõnul tundsid tööotsijad kõige suuremat huvi teenindussektori vastu, seal on aga keeleoskus määrav, ehitustöö võib tema sõnul leida aga ka inglise keele baasi.

«Väga oleks Rootsis vaja tervishoiutöötajaid: erialaõdesid ja ämmaemandaid, aga neid ei ole veel messil kohanud,» nentis Tunnel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles