Poliitikud: haldusreform teeb vähem tuntud inimeste kandideerimise valimistel raskemaks (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Väiksemate erakondade poliitikud kardavad, et väiksematesse volikogudesse on suurtest valdadest lihtsam pääseda üleriigiliselt tuntud inimestel ja suurematel erakondadel. Politoloog Tõnis Saarts aga rõõmustab, et väiksemad volikogud, kuhu on raske pääseda, tekitavad suurema konkurentsi.

Omavalitsuste ühinemine tähendab suuremaid valdu, kus on volikogusid senisest vähem ja need on varasemast väiksemad. Volikogu suurus sõltub uues omavalitsuses elavate inimeste arvust ja volikogude liikmete arv kahaneb üle kogu Eesti poole võrra, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Vaieldamatult annab see eelise üle-eestiliselt tuntud nägudele, kes lähevad kuskile suurtesse liitvaldadesse, kus on võibolla 15 000 - 20 000 inimest, kes ei tunne teise valla ja selle väga suure territooriumi erinevates otstes kohalikke tegijaid,» ütles EKRE esimees Mart Helme.

Ka reformierakondlane Jaanus Tamkivi, kes on Kuressaare linnavolikogu liige, usub, et tuntud nimed võivad saada mõnevõrra suurema eelise.

Loe pikemalt siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles