Endised siseministrid: sisekaitseakadeemia kolimine Narva tähendaks sisuliselt selle lõppu (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia Tallinnas
Sisekaitseakadeemia Tallinnas Foto: Raul Mee

Reformierakonda kuuluvad viis endist siseministrit teatasid, et nende hinnangul ei ole sisekaitseakadeemia viimine Tallinnast Narva põhjendatud.

«Keskerakonna, IRLi ja SDE koalitsioonileppes on lubatud viia Sisekaitseakadeemia Narva. Kui see otsus peaks langema, võib see tähendada sisuliselt Sisekaitseakadeemia lõppu praegusel kujul. Argumente on palju – alates õppejõudude lahkumisest lõpetades kõrgharidus- ja magistriõppe võimaliku kadumisega,» ütlevad endised siseministrid Refomierakonna edastatud pöördumises.

«Veelgi lihtsamalt öeldes, kui tänasel võimuliidul on 20–30 miljonit eurot vaba raha «betooni panemiseks», siis tasub see investeerida Ida-Virumaa elukeskkonna parandamiseks ja ehitada ujula, lasteaiad või muud kohalikele inimestele vajalikku,» märgivad siseministrid.

Endised siseministrid toetavad senise kava jätkumist, mille järgi keskenduks siseministeerium Narva praktikakeskuse arendamisele ja Tallinnas Kase tänaval asuva akadeemia peamaja ning Pärnumaal Paikusel asuva politsei- ja piirivalvekolledži hoonete renoveerimisele.

Pöördumisele on alla kirjutanud Märt Rask, kes oli siseminister aastatel 1995–1996, aastatel 2002–2003 siseministrina töötanud Ain Seppik, aastal 2003 samal kohal olnud Toomas Varek, aastatel 2005–2007 siseministrina töötanud Kalle Laanet ja aastatel 2014–2016 siseministri kohal töötanud Hanno Pevkur.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles