Mida erinevate varaklasside deklareerimisel silmas pidada?

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem peavad tulude deklareerimisel vaeva investorid
Kõige rohkem peavad tulude deklareerimisel vaeva investorid Foto: Sacnpix

Kõige rohkem peavad homme algaval tulude deklareerimisel vaeva nägema need investorid, kes paigutavad oma raha ühisrahastusse või kasutavad eraisikuna investeeringute tegemiseks välismaaklereid.

Nii ühisrahastuse kui ka välismaaklerite kaudu investeerimisel pole võimalik kasutada investeerimiskonto süsteemi, mis võimaldab eraisikul tulumaksu maksmist nii kaua edasi lükata, kuni sealt tehtavad väljamaksed hakkavad ületama sissemakseid. Samuti ei saa investeerimiskontot kasutada kinnisvarainvestorid ega need rahapaigutajad, kes tegelevad väärismetallide või valuutakauplemisega, kirjutab Äripäev.

«Sellisel juhul kuuluvad deklareerimisele ka ühisrahastuse portaalikontole või välismaaklerile laekunud summad sõltumata nende väljavõtmisest,» selgitas Ernst & Young Baltic ASi partner Ranno Tingas. «Nende summade tuvastamiseks ei piisa pangakontost, vaid on vaja vaadata vastava portaali või maakleri kontode liikumisi,» rääkis ta. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles