Dominikaani Vabariigis tapeti otseülekande ajal kaks ajakirjanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei pärast tulistamist sündmuskohal.
Politsei pärast tulistamist sündmuskohal. Foto: Orlando Barria/EPA

Dominikaani Vabariigis tapeti teisipäeval otseülekande ajal kaks raadioajakirjanikku, teatasid võimuesindajad.

Politsei informatsiooni kohaselt lasti raadiojaama produtsent ja juhataja maha San Pedro de Macoris, mis jääb pealinnast Santo Domingost ida suunas.

Internetis levib video raadiostuudiost vahetult enne tulistamist

Videokeskkonnas Youtube levib video raadiostuudiost enne tulistamist. Kolme ja poole minuti pikkuse video lõpus on kuulda laske ja naise hüüdeid: "Lasud!".

Tulistamisega seoses on kinni peetud kolm meest, kuid kellelegi pole veel süüdistust esitatud. Esialgu pole teada ka veretöö motiivid.

Vaatajad kuulsid Facebookis edastatud otseülekandes laske ja seejärel naise karjumist, mille järel ühendus katkes.

"Lasud! Lasud! Lasud!" karjus naine tunnistajate kinnitusel.

Ohvritena tuvastati raadiojaama 103.5 HICC produtsent Luis Manuel Medina ja juhataja Leo Martinez. Haavata sai ka ettevõtte sekretär, kes viibib haiglas operatsioonil.

Medina tegutses raadiotöö kõrvalt ühtlasi pesapallimeeskonna Estrellas Orientales eestkõnelejana.

Dominikaani Vabariigi majandus kasvas üleeelmisel aastal seitse protsenti ja eelmisel kuus protsenti. Tõus on saavutatud peamiselt tänu turismile. Saare 10 miljonist elanikust kolm miljonit vireleb endiselt vaesuses.

Eelmise aasta maikuus ülekaalukalt teiseks ametiajaks tagasi valitud president Danilo Medina viimase nelja aasta saavutused on investeeringud haridusse, laenud ja toetused väiketalunikele ning vaeste osakaalu järsk langus 42,2 protsendilt elanikkonnast 32,3 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles