Lõuna-Korea prokuratuur taotleb uuesti Samsungi juhi arreteerimist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi peakontor Soulis.
Samsungi peakontor Soulis. Foto: Jang Se-young/AP/Scanpix

Lõuna-Korea prokuratuur teatas, et andis lisatõendite ilmsikstuleku tõttu sisse uue taotluse Samsungi juhit Jay Y. Lee arreteerimiseks pistise andmises, kirjutab Reuters.
 

Aasta alguses otsustas Soulis asuv kohus Samsungi juhti arreteerimisest säästa, viidates ebapiisavale tõendusmaterjalile. Prokuratuur on tänaseks enda väitel leidnud täiendavaid tõendeid Lee osaluse kohta riigis eelmise aasta lõpus lahvatanud korruptsiooniskandaalis.

Süüdistuse järgi annetas Lee noorem Lõuna-Korea presidendi sõbranna Choi organisatsioonidele 43 miljardit vonni (34,34 miljonit eurot), mille eest saadi 2015. aasta suvel vastu C&T suurosaniku, riikliku pensionifondi NPS heakskiit tehingule tingimustel, mida mitmed analüütikud ja investorid on nimetanud ettevõtte väärtuse tegelikust väiksemaks hindamise tõttu aktsionäridele selgelt ebasoodsaks.

Jay Y. Lee lõppeesmärk oli 7,4 miljardi euro suuruse tehingu läbisurumisel aga oma osaluse suurendamine Samsungi konglomeraadi tähtsaimas üksuses, maailma suurimas nutitelefonide tootjas Samsung Electronics.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles