Hirmus ilus mood

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksana Tanditi kollektsioon «Miss Steele»
Oksana Tanditi kollektsioon «Miss Steele» Foto: Erakogu
  • Oksana Tandit esitles hallide varjundite kollektsiooni "Miss Steele".
  • Kas seksikam on paljastada või parasjagu peita?
  • Mehed on targad ja märkavad ka seda ilu, mis neile näkku ei karju.

Ilu pole asi, mida nunnumeetriga mõõta saaks. Olgem ausad – ohutu sarm on küll kena vaadata, aga jätab külmaks. Ohtlik sarm on palju võimsam vahend tähelepanu võitmiseks ja vallutamiseks.

Moedisainer Oksana Tandit tõi uue halli-varjundi-filmiga lavale provokatiivse terashalli kollektsiooni «Miss Steele».

Kas mehed eelistavad õrnu ja alistuvaid naisi? Klassikalise valemi järgi see justkui nii oleks. Sama kinnitab kiire ringvaade mis tahes ööklubis, kontoris või tänaval – enamasti kehastutakse armsateks nukukesteks ja maskeeritakse oma teraskõva tahtejõudu, tarkust ja sihikindlust naiselike siluettidega.

Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele"
Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele" Foto: Jake Farra

Vähem on neid, kes julgevad kaks kontsa kõvasti maha toetada, käed provokatiivselt puusa lüüa ja näha välja just nii tugevad naised, nagu nad tegelikult on.

Naiselikku jõudu tõlgendatakse tihti äärmuslikult – selles nähakse agressiivsust. Kui mees käituks samamoodi, tunduks see igati normaalne. Kuid ilma selgroota pole ka kõige kaunima ja andekama naise elu suurem asi – ideed ja unistused jäävad teostamata ning õnnelik olemisest võib vaid und näha. Ja mis juhtub nende kaunitaridega, kes julgevad? Midagi väga hirmsat – nad võidavad! Nii äris, armastuses kui ka igal muul rindel.

Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele"
Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele" Foto: Jake Farra
meeste arvamust ei ole minu meelest üldse vaja küsida – kui naine endale meeldib, siis meeldib ta kindlasti ka meestele!

Moedisainer Oksana Tandit:

«Hall on mu lemmikteema, on alati olnud. Miks? Põhjus on väga lihtne – punasele reageerivad kõik, hall lubab kandjal endal särada. Kes tahaks olla tähelepanu keskpunktis 24 tundi ööpäevas? Hall toob esile naise karakteri, silmad ja jume – sa ei kao sinna sisse ära. Punast võib kanda, kuid sa pead olema väga heas vormis ja suurepärases tujus – tulin, nägin ja võitsin! Siis suudad sellest kleidist üle olla. Aga hall ei domineeri sinu üle, terashallis kleidis on kaunitar ise kangelanna, mitte tema kleit. Muuseas, tähelepanul on erinev väärtus! Mehed eelistavad pikaajaliseks suhteks alati intelligentset naist. Punasesse on kerge armuda, aga abiellutakse naisega, kes oskab ka halli kuninglikuks kanda.

Minu arvates on hallide spekter erakordselt seksikas. Mind inspireerib meeste garderoob ja eriti lips – kasutasin seda modellide silmade sidumiseks. Ja mängu ilu, moes on sama palju intriigi nagu armastuseski. Väga oluline on oskus detailidega mängida – ei tohi liiga paljas olla! See ei ole enam seksikas. Kõik paljastada – see on sobiv riietus pornostaarile, mitte daamile. Tark on näidata hästi vähe, provotseerida delikaatselt, see paneb fantaasia tööle.

Mehed on väga targad ja eriti veel Eestis – nad märkavad kõike, ehkki seda pole kombeks välja näidata. Kuid meeste arvamust ei ole minu meelest üldse vaja küsida – kui naine endale meeldib, siis meeldib ta kindlasti ka meestele! Seksapiil on inimese sees, kõige tähtsam on tajuda oma jõudu.»

Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele"
Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele" Foto: Jake Farra

Jõudemonstratsioon moe keeles

Unusta klišeelikud lahendused – kaval naine mängib vastanditega. Kõige intrigeerivam on kombineerida riietuses jõudu ja õrnust: maskuliinseid ülikonnakangaid ja pitsisiile, kurguni kinni nööbitud lõikeid ja maitsekaid paljastusi.

Meeste ülikonnad naiste küüsis on teema, millega võimatu eksida. Sügisest peale on trendipaletil kaalukas rollis ka pesuelementide kasutamine päevarõivastes. Siidiselt langevad diagonaallõikelised kombineed ja õhkõrnad negližeed. Tundub liiga haldjalik? Killuke maskuliinsust paneb terviku kenasti tasakaalu.

Oksana Tanditi kollektsiooni esitlesid tantsijannad paljajalu. Kui tuua sama teema argipäeva, on asi teisiti – kõrge konts on naise tugevus. Esiteks tõstab see nii enesekindlust kui kergitab kaunitari igas mõttes kõrgemale positsioonile. Teiseks muutub otsekohe kehakeel, rüht ja isegi hääletoon. Mehed ju kontsi kanda ei saa, see on vaid naiste privileeg.

Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele"
Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele" Foto: Jake Farra

Värvides edastavad sõnumeid

Värvide maailm on täis ilu ja ahvatlusi, kuid igal toonil on ka karakter. Ära mitte loodagi, et sa kommiroosas kleidis või tibukollases pluusikeses kehtestava kaunitarina mõjud. Need toonid on head pigem selleks, et ülearugi jõulist natuuri vajadusel pehmemaks muuta. Terashall ja tumesinine on värvid, mis aitavad end maksma panna, vastuvaidlemist mitte sallival toonil. Neid kandes võid üllatusega avastada, et naiselik sarm särab suurepäraselt välja ka rahulikust raamistusest. Võib-olla oleks sinusuguse supernaise puhul värvid lausa liig?

Hall näiteks on väga mitmekesine toon – see võib mõjuda hõbedaselt, sillerdavalt ja sametiselt. Nii jäiselt ja külmalt kui pehmelt ja soojalt. Moetoon, mis tüütab kandjat ennast kõige vähem.

Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele"
Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele" Foto: Jake Farra

Seksikas keha on piisavalt kaetud

Mis muudab riietuse seksikaks? Kõige lihtsam lahendus on muidugi kaunitar paljaks koorida või liibuva kihiga katta. Peenem kunst on panna fantaasia tööle. Selleks on vaja rohkem stiilitunnetust, kuid tulemus on vaeva väärt. Saad olla seksikas, naiselik ja kehtestav – kõike korraga. Naine, kellest unistada, kuid kellega igaüks ei julge ehk rääkimagi tulla. Praktikas polegi see väga raske, ühest ahvatlevast elemendist piisab täiesti. Tahad rõhutada jalgu, siis nööbi end muus osas kurguni kinni. Soovid kurvid esile tuua, näiteks voogavat kangast kasutades, siis eelista pikemaid pikkusi. Kui räägivad õlad, siis kata kinni kõik muu. Uhke büstiga jumalannadel on tihti kiusatus seda igal eluhetkel rõhutada, kuid tööl pole see paraku kunagi hea mõte, kui tahad, et vestluskaaslane sulle ka otsa vaataks ning kuuleks, mida sul öelda on.

Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele"
Oksana Tanditi kollektsioon "Miss Steele" Foto: Jake Farra

Pikad lõhikud, eriti lukkudega, on hullupööra võrgutavad, samas on sul alati võimalik vaateväli koomale tõmmata. Palju põnevam kui minikleit. Ja kõik need kavalused kehtivad ööpäev ringi – ka õhtune aeg ei käsi kellelgi muutuda igavaks ja odavaks. Jätkem endale see naiselik vägi, mida pakub varjamise ja katmise kunst.

Kollektsiooni Miss Steele inspiratsiooniks on film Viiskümmend tumedamat varjundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles