President andis Martin Heremile brigaadikindrali auastme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Herem.
Martin Herem. Foto: Liis Treimann

President Kersti Kaljulaid andis kaitseväe juhataja ettepanekul kolonel Martin Heremile brigaadikindrali sõjaväelise auastme.

Kolonel Herem teenib alates möödunud aasta juulist kaitseväe peastaabi ülema ametikohal.

Kolonel Heremi teenistus kaitseväes algas aastal 1996 Kuperjanovi üksik-jalaväepataljonis. Ta on lõpetanud Eesti Riigikaitse Akadeemia, kaitseväe ühendatud õppeasutuste (KVÜÕA) keskastmekursuse ning Balti kaitsekolledži vanemstaabiohvitseri kursuse ja kõrgema juhtimiskursuse. 2002. aastal sai kolonel Heremist KVÜÕA õppejõud ning hiljem taktika õppetooli ülem.

Teise käskkirjaga andis president Kaljulaid uue sõjaväelise auastme 158 kaitseväelasele. Riigipea andis kaitseväe juhataja ettepanekul viiele kaitseväelasele koloneli ja ühele kaitseväelasele mereväekapteni sõjaväelise auastme. Mereväekapten on mereväe auaste, mis vastab maa- ja õhuväe koloneli auastmele.

Koloneli auastme said presidendilt kaitseministeeriumi teenistuses olev Vahur Karus, kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülema asetäitja Enno Mõts, 1. jalaväebrigaadi ülem Veiko-Vello Palm, kaitseväe luurekeskuse ülem Kaupo Rosin ja õhuväe staabiülem Riivo Valge. Mereväekapteni auastme andis president mereväe ülemale Jüri Saskale.

Ka andis riigipea kolonelleitnandi auastme 15, kaptenleitnanti auastme ühele, majori auastme 31 ja kaptenmajori auastme kuuele kaitseväelasele. Kapteni sõjaväelise auastme andis president 18, vanemleitnanti auastme ühele, leitnandi auastme 77 ja nooremleitnanti auastme kolmele kaitseväelasele.

Kolmanda käskkirjaga sai presidendilt uue sõjaväelise auastme 80 reservvväelast.

Riigipea andis kaitseväe juhataja ettepanekul ühele reservväelasele kapteni sõjaväelise austme, selgub presidendi koduleheküljelt. Leitnandi sõjaväelise auastme andis riigipea 25 ja nooremleitnanti auastme 37 reservväelasele. Lipniku sõjaväelise auastme sai 17 reservväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles