Eesti hoki ootab Balti liigat ja vabaneb negatiivsusest

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Viking versus HC Tallinn.
HC Viking versus HC Tallinn. Foto: Albert Truuväärt/Scanpix

Eesti Jäähokiliit on uudisekünnise tihti ületanud negatiivsete uudistega ja sisetülid alaliidus olid justkui normiks. Vaikselt on asjad paremaks muutunud. «Vahepealne aeg on ala kõvasti räsinud, aga eks ta vaikselt taastub. Püüame asjaajamise ja klubidega suhtlemise läbipaistva ja sirge hoida ning negatiivsusest vabaneda,» ütleb hokiliidu president Rauno Parras.

Parrase sõnul on neljast meeskonnast koosnev kodune liiga sisuliselt amatöörliiga. Kuigi liidermeeskonnal HC Vikingul on nimekirjas ka mõned leegionärid, ei teenita siin suuri summasid ja pigem teevad mängijad kõrvalt mingit tööd.

«Kuuldavasti teevad nemad ainsana ka kaks korda päevas trenni. Eks mängijate ring liigas on kitsas, puhta amatöörklubi HC Tallinna alla on koondunud peamiselt endised Välgu ja Pantri mehed, kes aastaid liigas tiirelnud,» ütleb Parras ja tõdeb, et intriigi võiks meeskondade vahel rohkem olla. Narva eksisteerib juba aastaid tänu oma kasvandikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles