Lahkhelid koalitsioonis: IRL võib aktsiisitõusule pidurit tõmmata (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kokk
Aivar Kokk Foto: Peeter Langovits

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Aivar Kokk (IRL) leiab, et Coopi võimalik otsus kuue poe sulgemisest piirikaubanduse kasvanud osakaalu tõttu on ohumärk, mistõttu tuleks riigikogul oma senised otsused põhjalikult üle vaadata, vajadusel peatada edasised plaanid ning võimalik, et ka seni tehtud aktsiisitõusuotsused tagasi pöörata, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Märtsis kutsub majanduskomisjon kokku ka maapoekettide pidajad, et ära kuulata nende ettepanekud.

ERR.ee kirjutas kolmapäeval, et kauplusekett Coop istub märtsi keskel maha, et leida viise, kuidas päästa kuni kuus Lõuna-Eesti poodi sulgemisest, mille käibed aktsiisitõusude mõjul kasvanud piirikaubanduse tõttu löögi alla on sattunud.

Majandusminister Kadri Simson (KE) leidis valitsuse pressikonverentsil antud kommentaaris, et valitsus on kõik juba teinud, mis võimalik, et väikepoode sulgemisest säästa, mistõttu ei kiirustanud ta lisameetmeid välja pakkuma.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Aivar Kokk (IRL) seevastu näeb vajadust riigi sekkumiseks.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles