Postimees teeb otseülekande idufirmade ürituselt Garage48 Hardware & Arts

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees teeb pühapäeval ülekande Tartus toimuva Garage48 Hardware & Arts arendusnädalavahetuse finaalidest.

Arendusnädalavahetuse raames kogunevad TÜ füüsika instituudis 48 tunniks ühise katuse alla katuse alla elektroonika ja mehhatroonika insenerid, veebi- ja mobiiliarendajad, UI/UX ja tootedisainerid, turundajad ja reaalteadusteIntensiivse arendusnädalavahetuse eesmärk on kohapeal moodustatud meeskondades luua esitatud ideedest töötavad füüsilised prototüübid. Iga-aastane üritus toimub juba neljandat korda ning on üks oodatumaid sündmuseid meistrimeestele terves Baltikumi regioonis.

Garage48 kaasasutaja Priit Salumaa usub, et ükski idee pole liiga hullumeelne ega keeruline - olgu ideeks taskukohane geeniuurimise aparaat, muusikainstrumentide visualiseerimise lahendus, pudrumasin, reklaame kuvav LED-ekraaniga T-särk, programmeeritava valgussüsteemiga ja automaatselt klaase täitev napsualus, lasketreeningu abivahend, droonide laadimisjaam vms, mida on varasematel aastatel juba tehtud.

«Kõike on võimalik realiseerida tänu Eccomi, Spark MakerLabi ja MassPortali abistavatele spetsialistidele, kes võimaldavad meeskondadel kasutada omi töövahendeid ja oskuseid. Üritusel on ka suur hulk materjale ja põnevat varustust, et tootedisaineritel ja inseneridel oleks võimalik loodavatele tehnoloogiatele sobiv kuju anda. Asendamatu Tartu ülikooli füüsika instituudi digilabor ja selle meeskond on samuti taas kohal, et aidata küpsed ideed muuta käegakatsutavaks reaalsuseks,» räägib Salumaa võimalustest, mida arendusnädalavahetus pakub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles