Hispaania printsessi abikaasa mõisteti maksupettuse eest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania printsess Cristina koos abikaasa Iñaki Urdangaríniga möödunud nädalal lahkumas kohtumajast Palma de Mallorcal.
Hispaania printsess Cristina koos abikaasa Iñaki Urdangaríniga möödunud nädalal lahkumas kohtumajast Palma de Mallorcal. Foto: Joan Llado/AP/Scanpix

Hispaania kohus mõistis täna printsess Cristina abikaasa maksupettuse eest rohkem kui kuueks aastaks vangi, printsess ise mõisteti õigeks.

Kohtunikud otsustasid, et kuningas Felipe VI õel tuleb maksta ligi 265 000 eurot trahvi, kuna ta sai pettusest kaudselt kasu.

Iñaki Urdangarín. FOTO: Andres Ballesteros/REUTERS/Scanpix
Iñaki Urdangarín. FOTO: Andres Ballesteros/REUTERS/Scanpix Foto: POOL/REUTERS

Tema abikaasa Iñaki Urdangarín mõisteti süüdi maksudest kõrvalehoidmises, pettuses ja veel mitme süüdistuse alusel. Kohtuotsuse järgi tuleb tal kuueks aastaks ja kolmeks kuuks vangi minna.

Otsuse võib kaevata edasi ülemkohtusse.

Kohtuprotsess keskendus süüdistustele, et Urdangarín kasutas oma endist tiitlit Palma hertsog 6 miljoni euro ulatuses mittetulundusühingule Noosi instituut eraldatud riigi raha omandamiseks.

Instituut korraldas konverentse ja spordivõistlustega seotud üritusi ning seda juhtis Urdangaríni äripartner Diego Torres. Tema mõistis Palma de Mallorca kohus reedel kaheksaks aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles