Ammlehmad ja uted saavad 14 miljonit eurot (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehm
Lehm Foto: Kristjan Teedema

2017. aastal makstakse üleminekutoetusteks 19,9 miljoni eurot, millest viie loomakasvatuse üleminekutoetuse eelarve on kokku 13,9 miljonit eurot.

«Uue valitsuskoalitsiooni otsusega hakatakse sellest aastast põllumeestele taas üleminekutoetusi maksma, et tagada Eesti tootjatele Euroopa Liidu ühisturul võrdsemad konkurentsitingimused ning anda neile kindlustunnet tootmisega jätkamiseks,» ütles maaeluminister  Tarmo Tamm.

«Märgid näitavad, et olukord piimaturul on hakanud paranema ja piima kokkuostuhinnad tõusma. Samas on sektor viimaste aastate jooksul väga suuri kahjusid kandnud. Üleminekutoetused annavad turu taastumise kõrval võimaluse varem uutele investeeringutele mõelda ja seeläbi tulevasteks kriisideks valmistuda.»

Üleminekutoetusi makstakse Euroopa Liidu liikmesriikide toetustasemete ühtlustamiseks. 2017. aastal on võimalik taotleda seitset üleminekutoetust:

·ammlehma kasvatamise üleminekutoetus;

·ute kasvatamise üleminekutoetu

·piima üleminekutoetus;

·veise üleminekutoetus;

·ute üleminekutoetus;

·põllumajanduskultuuri üleminekutoetus;

·heinaseemne üleminekutoetus.

Ammlehma ja ute kasvatamise üleminekutoetust saab taotleda nende loomade arvu järgi, kes on 2. märtsi seisuga põllumajandusloomade registris taotleja nimele registreeritud; Piima, veise ja ute üleminekutoetuse taotlemine toimub 2010. aastal PRIA poolt määratud toetusõiguste alusel.

Lisaks makstakse 2017. aastal põllumajanduskultuuri ja heinaseemne üleminekutoetust, mille taotluste vastuvõtt on planeeritud 2. maist kuni 21. maini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles