Jalgpalliime: sajandivanust saavutust korranud viienda liiga klubi ootab suurt vastast

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lincoln City mängijad tähistavad võitu ja kaheksa hulka pääsemist.
Lincoln City mängijad tähistavad võitu ja kaheksa hulka pääsemist. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Inglismaa jalgpalli karikavõistlustel sai imelise saavutusega hakkama tugevuselt viiendas liigas mängiv Lincoln City, kes alistas võõrsil 1:0 kõrgliigameeskonna Burnley ja jõudis kaheksa parema hulka.

Viimati suutis nii madalal liigatasemel mängiv klubi veerandfinaali murda 1914. aastal, kui kaheksa sekka jõudis Queens Park Rangers. «Meie liigatasemel ei näe romantilist jalgpalli, seetõttu on praegune rambivalguses seismine meie jaoks eriline,» sõnas Lincolni peatreener Danny Cowley pärast võitu BBC-le. «Võiduvõimalus oli üks sajast, aga kasutasime selle ära.»

Viiendas ringis säras ka tugevuselt kolmandas liigas palliv Millwall, kes jäi mulluse üllatusmeistri Leicester City vastu juba teise poolaja alguses kümnekesi, ent võitis lõpuks 1:0. Manchester City vajab Huddersfieldi vastu korduskohtumist, sest avamäng lõppes 0:0 viigiga.

Kõrgliigaklubidest pidi edasipääsu nimel kõvasti vaeva nägema ka Middlesbrough, kes asus kolmandasse liigasse kuuluva Oxford Unitedi vastu 2:0 juhtima, kuid lasi vastastel siis viigistada. Võiduvärava lõi alles 86. minutil Cristhian Stuani. Meistriliiga liider Londoni Chelsea alistas aga 2:0 esiliigaklubi Wolverhampton Wanderersi.

Täna on karikasarjas vastamisi veel Fulham ja Tottenham ning Blackburn Rovers ja Manchester United, homme õhtul võõrustab viienda liga klubi Sutton kuulsat Londoni Arsenali. Täna õhtul loositakse aga veerandfinaalpaarid, kus Lincoln Cityl on võimalik vastaseks saada mõni glamuursetest suurklubidest.

«Kui oktoobris karikateekonda alustasime, võisime millestki sellisest vaid unistada. Nautisin iga väljakul veedetud minutit,» sõnas Lincolni ründaja Matthew Rhead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles