Loomakaitsjad: on aeg veelindude toitmine lõpetada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luiged.
Luiged. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Loomakaitse Selts teatab, et on aeg Tallinna lahel talvituvate veelindude toitmine lõpetada.

Tänaseks leidub Tallinna lähistel juba piisavalt jäävaba rannikuäärset vett, et linnud looduslikku toitu piisavalt kätte saaksid, selgitavad loomakaitsjad.

«Lisasöötmine peaks nüüd lõppema. Et lindude rändeinstinkte mitte häirida, ei tohi veelinde toita kevadel pärast jää minekut, suvel ja sügisel ning isegi talvel enne veekogude kaldaäärsete täielikku külmumist,» teatab selts.

Eelmisel talvel hukkus Tallinna ümbruses talvega erinevatel hinnangutel 100-150 luike ning hulgaliselt ka teisi veelinde. Seetõttu organiseeris Eesti Loomakaitse Selts sel talvel annetajate toetusel lindude igapäevase toitmise.

Annetusi kogunes kokku 1349,5 eurot. Selle eest on lindudele alates 14. veebruarist  igapäevaselt kokku ligi 1500 kilo teravilja viidud. Viis jäässe külmunud ja näljast nõrkenud luike on vabatahtlike abiga toimetatud kosuma Raplamaale Imeloomade Seltsi hoole alla, kus nad pärast kosumist loodusesse tagasi lastakse.

Hukkunud linde oli sellel aastal tänu suuremale toidukogusele ELSi andmetel 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles