TÜ rektori kandidaadid on Margit Sutrop ja Volli Kalm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Sutrop
Margit Sutrop Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikooli (TÜ) rektori valimiskomisjon registreeris esmaspäeval rektori kandidaatideks professor Margit Sutropi ja praeguse rektori Volli Kalmu.

Loodus ja täppisteaduste valdkond otsustas veebruari alguses esitas rektori kandidaatideks Margit Sutropi kui Volli Kalmu, teatas ülikool. Sutropi kandidatuuri esitasid ka sotsiaalteaduste valdkond ja humanitaarteaduste ja kunstide valdkond. Kalmu kandidatuuri toetas meditsiiniteaduste valdkond.

Valimiskomisjoni esimees Priit Kaasik ütles, et esitatud on kaks väärikat kandidaati. «Nüüd kui kandidaadid on ametlikult registreeritud, saame minna edasi aruteludega ülikooli sees, mis toovad rektori kandidaadid kindlasti ülikooliperele lähemale,» ütles Kaasik.

Rektorikandidaatide väitluskoosolek toimub 9. märtsil kell 16.15 TÜ aulas.

Rektori valib valimiskogu valimiskoosolekul 30. märtsil. Valimiskoosolek algab kell 12 ülikooli aulas.

Volli Kalm on ülikooli rektorina juhtinud alates 1. juulist 2012. Margit Sutrop on TÜ humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaan ja eetikakeskuse juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles