«Aktuaalse kaamera» toimetus palus intervjuu järsu lõpetamise pärast vabandust (11)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intervjuu vabakutselise ajakirjaniku Anu Kaupmehega "AK"-s.
Intervjuu vabakutselise ajakirjaniku Anu Kaupmehega "AK"-s. Foto: ETV kuvatõmmis

Eileõhtuses uudistesaates «Aktuaalne kaamera» katkestati poole lause pealt Rootsis elava vabakutselise ajakirjaniku Anu Kaupmehe telefoniintervjuu, täna palus toimetus ebaõnnestunud intervjuu lõpetamise pärast vabandust.

«Meie eileõhtuses saates olnud telefoniintervjuu lõpp Anu Kaupmehega tekitas vaatajates pahameelt ja meil on sellepärast väga kahju ja me vabandame,» teatas «Aktuaalne kaamera» suhtlusvõrgustikus Facebook.

Kaupmees kommenteeris intervjuus USA presidendi Donald Trumpi väljaütlemisi Rootsi kohta ja rääkis üldiselt immigratsioonipoliitikast. Intervjuu oli kestnud umbes kaks ja pool minutit, kui saatejuht tema jutu poole lause pealt katkestas.

Sotsiaalmeedias tekitas selline ootamatu intervjuu lõpetamine ja muule teemale üleminek elavat vastukaja. Näiteks toodi välja, et kui toimetaja on otsustanud kõne eetrisse võtta, siis ta peab ka arvestama sellega, et telefonikõne pikkust ei saa täpselt ette ennustada. Samuti tekitas küsimusi, miks oli vaja intervjuud järsult katkestada, et edasi rääkida Eesti Rahvusringhäälingu uutest kunstiteostest.

«Meil oli plaanis teha Anuga intervjuu välisuudiste bloki ajal, aga kahjuks ei õnnestunud tehnilistel põhjustel temaga ühendust saada. Side õnnestus saada alles saate lõpus ja leppisime Anuga kokku, et räägime kuni 2 minutit. Kui kokkulepitud aeg oli täis ja läinud üle veel pool minutit, otsustasime intervjuu lõpetada, et saade saaks õigel ajal lõppeda ja me ei sõidaks järgnevatele saadetele («Välisilm») sisse,» lisas toimetus selgituses.

«Kahjuks oli katkestamise hetk intervjuu sisulise poole pealt ebaõnnestunud ning ta (Anu Kaupmees - toim) ei saanud oma mõtet lõpuni öelda. Räägime Rootsis toimuvast Anu jt asjatundjatega inimestega ka tänaõhtuses ja järgnevates «AK» saadetes,» lubas toimetus.

Vaata «Aktuaalse kaamera» intervjuud siit alates 24.30.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles