Maailma parimate hulka kuuluv stuudio kiidab Eesti animatsiooni

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu-Laur Tuttelbergi nukufilm «Kärbeste veski»
Anu-Laur Tuttelbergi nukufilm «Kärbeste veski» Foto: Kaader filmist

Animatsioonistuudio Laika turundusjuht Mark Shapiro kiitis intervjuus portaalile Deep Baltic Eesti animafilmi tegijaid ja Nukufilmi.

Laika on üks maailma põnevamaid animatsioonistuudioid. Laika eelmise aasta suurfilm, ka Eestis linastunud «Kubo ja kaks pillikeelt» kandideerib kahele Oscarile. Film on juba saavutanud 20 auhinnavõitu ja 48 nominatsiooni kogu maailma festivalidel ning konkurssidel. Stuudio on endale nime saanud esimese kosmosekoera järgi ning end peab end suurte animatsioonimajade kõrval «väikseks nähvitsaks» (mis võimaldab teatavat loomingulist vabadust).

Esmakordselt kohtus Shapiro Eesti animatsiooniga seitsme aasta eest Rio de Janeiro filmifestivalil, kui tutvus Priit ja Olga Pärnaga, keda nimetab «legendaarseteks». Hiljem Animated Dreams filmifestivali külastades jättis talle hea mulje Tallinn oma galeriide ja arhitektuuriga.

Oma lemmikusteks Eesti animatsioonis peab ta peale Pärnade abielupaari Priit Tenderit, Kaspar Jancist ja Anu-Laur Tuttelbergi. (Tuttelbergi mõjuvat nukufilmi «Kärbeste veski» vaadake täismahus artikli lõpus). Shapiro rõhutab Eesti tugevat positsiooni nukufilmi alal ja kiidab Nukufilmi kui stuudiot. Ta tõi eraldi välja Mait Laasi täispika nukufilmi «Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu».

«Nukufilm ja Laika on väga sarnased,» ütles Shapiro, lisades, et ootab Nukufilmide loominguliste indie-filmide nägemist. «Eesti animatsioon on oodatud maailma parimatel filmifestivalidel.»

Kärbeste veski/ Fly Mill from Anu-Laura Tuttelberg on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles