Vene diplomaadi süül abikaasa kaotanud kirgiisi naine läheb kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tom Szczerbowski / AFP / Scanpix

Kõrgõztani naine Nelli Leksina teatas, et annab kohtusse Vene saatkonna Biškekis seoses nende diplomaadi põhjustatud liiklusõnnetusega, kus hukkus tema abikaasa.

Leksina väitel oli valejutt Kõrgõzstani riigimeedias ilmunud info, justkui avaldanuks Vene saatkond talle kaastunnet ja lubanud maksta tema abikaasa Aleksi Leksini matusekulud. Naise sõnul mingit kaastundeavaldust saatkonnalt polnud ja abikaasa matusekulud maksis kinni mehe tööandja.

Liiklusõnnetus juhtus 16. veebruaril, kui Vene saatkonna numbrimärgiga Toyota Land Cruiser Prado kihutas punase tule alt läbi ja sõitis suurel kiirusel sisse Leksini juhitud Mercedes Sprinteri kaubikusse. Leksin suri teel haiglasse.

Vene saatkonna pressiesindaja Darja Pahhomova sõnul juhtis autot Viktor Puhhovi nimeline diplomaat.

Õnnetust filmis sündmuspaigal viibinud kolmas autojuht, kes selle ka Youtube’i postitas. Klipilt on näha, et foor oli punane juba rohkem kui viis sekundit ja Leksin ristmikule sõitnud hetkeks, kui Vene diplomaat keelutule alt tema kaubikusse kihutas.

Puhhov toimetati samuti haiglasse seoses vaagnaluuvigastusega.

Videoklipp pahandas paljusid Kõrgõzstani sotsiaalmeediakasutajaid ning 17. veebruaril kutsus riigi välisministeerium juhtunust aru andma Vene saatkonna asjuri Aleksei Mzareulovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles