Aab: me plaanime sügisesed valimised Tallinnas võita

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna peasekretär Jaak Aab.
Keskerakonna peasekretär Jaak Aab. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Hoolimata sellest, et viimastel valimistel Keskerakonnale Tallinnas kolmandiku häälesaagist toonud Edgar Savisaar tõenäoliselt sügisel toimuvatel kohalikel valimistel ei kandideeri, loodab Keskerakond siiski säilitada Tallinnas ainuvõimu.

«Me oleme võtnud eesmärgiks valimised Tallinnas võita,» ütles Keskerakonna peasekretär Jaak Aab «Aktuaalses kaameras». «Millise tulemusega, on raske öelda, kuid viimased küsitlused näitavad, et me võime arvestada ligi poolega Tallinna elanike toetusest.»

Aab lisas, et lähiajal paneb Tallinna nõukogu paika ka ülejäänud linnaosade esinumbrid lisaks neile kahele, mis selgusid eile. Eile otsustas nõukogu, et Lasnamäel, mis seni oli traditsiooniliselt Edgar Savisaare valimispiirkond, on esinumbriks Mihhail Kõlvart, Mustamäel aga Taavi Aas.

Lasnamäe esinumbriks kandideeris ka Yana Toom, kes ei saanud ainsatki toetushäält. Lisaks seadis Olga Ivanova üles Edgar Savisaare kandidatuuri, väites, et selleks avaldas suuliselt soovi Savisaar ise. Savisaare poolt hääletas vaid Ivanova.

Aab märkis, et see, kellest saab lõpuks Keskerakonna linnapeakandidaat, selgub pärast kõigi piirkondade esinumbrite selgumist. «Tõenäoliselt tuleb sellest ringist tuleb ka linnapea kandidaat,» nentis Aab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles