Jahimehed ajasid karu üles

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu
Karu Foto: SCANPIX

Laupäeval, 11. veebruaril läks kümmekond Raplamaa Kaiu jahiseltsi liiget pidama seajahti, kui ühtäkki avastati enda eest pikad-laiad jalajäljed. Kogenud jahimehed taipasid kiirelt, et talveunest on üles äratatud mesikäpp.

Seajahti mindi pidama Kaiu lähedale ja küttidega olid kaasas lääne-siberi laikad, kelle intensiivse haukumise peale mõisteti, et märgatud on saaki, kirjutab Raplamaa Sõnumid. Koerte peremees Kalvi Viidas kuulis järgmiseks haukumise suunalt võimsat okste raginat, misjärel saabus vaikus.

Kutsad lidusid hoogsalt peremehe poole, mis tegi teda nõutuks.  Jaht peatati ja jahimehed asusid asja uurima. Kuuldud ragina suunast avastatigi jäljed: 26 cm pikad ja 13 cm laiad. Kogenud kütid tundsid kohe ära jälgede omaniku. Vanemad ja targemad mehed teadsid öelda, et tegemist on emakaruga, sest viimase jälg on proportsioonidelt kitsam isase omast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles