Käsitöö väärtustaja: vöökiri ei peaks vorstipakilt vastu vaatama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi rahvuslikud mustrid on Eestis juba aastaid väga populaarsed, soovitab rahvusliku käsitöö edendaja Liivi Soova nende kasutamise hoolikamalt läbi mõelda, sest aeg-ajalt kiputakse selle kasutamisega üle pingutama.

«Kui inimesel on tahet oma juuri otsida, siis võiks paluda abi disaineritelt, kes aitaksid rahvusliku vöömustri viia paki peale või interjööri, sest vahetevahel on raske vaadata seda «otse näkku»-rahvakunsti, et võtan vöökirja ja panen igale poole, mis ette jääb,» ütles Liivi Soova.

Rahvariided on Soova sõnul viimastel aegadel au sees ja inimestel on suur huvi nende tegemise vastu. Kuna tänapäeval on eestlastel juuri mitmes kihelkonnas, siis soovitab Soova rahvarõivaid valides lähtuda sisetundest. «Mina kannan Viru-Nigula rahvarõivaid, sest ma elan esivanemate talus ja tunnetan, et suures maailmas on just see mulle kõige õigem koht,» ütles käsitöömeister.

Liivi Soova sai tänavu  Valgetähe V klassi teenetemärgi eest käsitöö ja rahvakunsti edendamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles