Jüri Ratas: väliskülalised kiitsid presidendi kõnet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi 99. aastapäevale pühendatud vastuvõtu kätlemistseremoonia viidi tänavu läbi märksa kiiremini ja peaminister Jüri Ratase sõnul on see väga mõistlik.

Kuna varasemaga võrreldes on külalisi peaaegu 200 võrra vähem, siis leidis peaminister, et õhku ja ruumi on rohkem. «Väga pani mõtlema vabariigi presidendi kõne, kus ta nägi just seda, mis Eesti ühiskonna sees toimub – ta tõi väga tugevalt välja koduvägivalla, mis on loomulikult probleem.»

Mis puudutab välisdiplomaatide reaktsioone president Kaljulaidi kõnele, siis Ratase sõnul olid need positiivsed. «Kõnes oli ju väga tugevalt välja toodud julgeoleku aspekt ja see, kui oluline on, et Eesti on NATOs ja Euroopa Liidus aktiivne liige. See, et selle aasta kevadel tulevad Tapale Ühendkuningriigi ja Prantsusmaa sõjaväelased näitab, et kuulume perre, mis tagab siin Eestimaal julgeoleku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles