Prantsusmaal esitati süüdistus terrorirünnakut kavandanud meestele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terorismis kahtlusatava mehe kodumaja Clermont-Ferrandis.
Terorismis kahtlusatava mehe kodumaja Clermont-Ferrandis. Foto: THIERRY ZOCCOLAN/AFP

Prantsusmaal esitati laupäeval süüdistus kahele mehele, kes vahistati nädala alguses kahtlusega, et nad kavandavad vahetut terrorirünnakut.

Politsei vahistas 19-aastase kahtlusaluse rannikulinnas Marseilles ja 27-aastase arvatava terroristi riigi keskosas asuvas Clermont-Ferrandi linnas.

Mõlemad mehed on luureteenistustele juba varasemast teada ja kuuluvad salafistide kogukonda, millel on sidemed kuritegelike rühmitustega.

Peale terrorisüüdistuse karistatakse mehi ka relvaseaduse rikkumise eest, sest vahistamisel konfiskeeriti Kalašnikovi automaat, pumppüss, käsigranaat ja kaks kuulikindlat vesti. Ühtlasi leiti mõlema valdusest džihadistlikke propagandaväljaandeid.

Prantsusmaal kehtib eriolukord alates 2015. aasta 13. novembri Pariisi terrorirünnakutest, milles hukkus 130 inimest. Eriolukorda, mis annab politseile lisavolitused läbiotsimiste ja kahtlustatavate koduaresti panemiseks, pikendati detsembris juba viiendat korda, sest toimunud on veel hulk veriseid rünnakuid ja rünnakukatseid.

Prantsuse politsei vahistas detsembris 11 inimest, kes kahtlustuse kohaselt aitasid Nice'i veokirünnakus 86 inimest tapnud islamiradikaalil relvi hankida. Tuneesia äärmuslane Mohamed Lahouaiej Bouhlel sõitis möödunud aasta 14. juulil Nice'i kaldapealsel Bastille' päeva ilutulestikku jälgima kogunenud rahva sekka. Surma sai 86 inimest 19 riigist, vigastatuid oli üle 400.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles