Küsitlus: toetus Keskerakonnale ja Reformierakonnale langes (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna logo.
Reformierakonna logo. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Veebruaris langes toetus Keskerakonnale ja Reformierakonnale, kuid nad on endiselt selgelt populaarseimad parteid, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi üle-eestilisest küsitlusest.

Statistiliselt olulisi muutusi võrreldes jaanuariga erakondade toetusnumbrites ei toimunud. Kahe protsendipunkti võrra kahanes Keskerakonna ja Reformierakonna toetus: kui jaanuaris toetas Keskerakonda 31 protsenti vastanutest, siis veebruaris 29 protsenti. Reformierakonna toetus langes jaanuarikuu 25 protsendilt veebruaris 23 protsendile.

Kahe suurema erakonna toetuse languse arvelt kasvas protsendi võrra EKRE, Vabaerakonna, IRLi ja parlamenti mittekuuluvate Roheliste toetus. EKREt toetas veebruaris kümme protsenti vastanutest, sama suur oli ka Sotsiaaldemokraatliku erakonna toetus, Vabaerakonna toetus oli veebruaris kaheksa protsenti ning Isamaa ja Res Publica Liidul seitse protsenti.

Turu-uuringute AS küsitles ERRi uudistetoimetuse tellimusel 1002 inimest nende kodudes.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles