Pildid: Tšiilis tekkis puhta joogivee puudus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paduvihmad ja maalihked kahjustasid Tšiilis Maipo jõe vee kvaliteeti ja selle tõttu sulgesid võimud miljonitelt inimestelt kraanivee, kuna see on saastunud ja puhastamine raskendatud.

Tšiili keskosa tabanud veepuudus mõjutab eelkõige pealinna Santiagot, kus 1,4 miljonit majapidamist jäi puhta veeta, kuid neid varustatakse kaugemalt tsisternides transporditava veega, edastab BBC.

Kesk-Tšiilis tekkis paduvihmade ja mudalaviinide tõttu puhta joogivee puudus / AFP/Scanpix
Kesk-Tšiilis tekkis paduvihmade ja mudalaviinide tõttu puhta joogivee puudus / AFP/Scanpix Foto: AFP/SCANPIX

Täna, esmaspäeval pidi Santiago koolides algama uus õppeveerand, kuid kuna koolides puudub samuti vesi, siis lükati see edasi. Samuti on suletud asutused, kontorid ja söögikohad.

Päästetöötajate teatel lõikasid paduvihmad ära mitmeid teid ja asulaid, mille tõttu tuhanded inimesed on lõksus ja nendeni pääsemine võimatu.

«Meie andmetel mõjutab veepuudus 1,45 miljonit majapidamist, ulatudes 30 paika. Meil ei ole vel andmeid, millal saame puhta veega varustamise taastada, sest esmalt tuleb oodata Maipo jõe vee selginemist ja alles siis saab vett puhastama hakata,» teatas Santiago piirkonna kuberner Claudio Orrego.

Kesk-Tšiilis tekkis paduvihmade ja mudalaviinide tõttu puhta joogivee puudus / AFP/Scanpix
Kesk-Tšiilis tekkis paduvihmade ja mudalaviinide tõttu puhta joogivee puudus / AFP/Scanpix Foto: AFP/SCANPIX

Ta lisas, et elanike veevarustuse taastamine sõltub palju ilmaoludest, sest kui tuleb veel paduvihmasid ja mudalaviine, siis on Maipo jõgi jätkuvalt mudane ja vee puhastamisest ei ole kasu.

Nüüdses loodusõnnetuses hukkus vähemalt neli inimest ja mitme inimese kohta andmed puuduvad.

Enne paduvihmasid oli Kesk-Tšiilis pikka aega põud ja möllasid palju kahju tekitanud maastikupõlengud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles